FORELSKET: Chris Medina og hans nye kjæreste, Silje Skylstad Gotaas. Foto: PRIVAT ,

Chris Medina feirer jul med kjæresten i Norge

«What Are Words»-stjernen Chris Medina (32) markerer sin første norske julefeiring med å gi ut en egenskrevet julesang – om nettopp kjærlighet.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Eksterne lenker

Facebook - Log In or Sign Up

«Something Kind of Wonderful» er tittelen på juleballaden som den amerikanske artisten håper skal sette folk i like god stemning som han selv er akkurat nå.

Medina bor i Chicago, men ser frem til norsk jul med tradisjonell julemat. Pinnekjøtt skal testes ut når han skal feire hos sin norske kjæreste, Silje Skylstad Gotaas (29) i Oslo. Julesangen handler om «alle de små miraklene som har ført kjæresten til ham».

– Jeg er så spent på alle de nye juletradisjonene at jeg nesten ikke klarer å vente. Ut fra det jeg har hørt, så er norsk julefeiring fantastisk. Silje lager til og med en julekalender til meg! Det tror jeg faktisk aldri at jeg har hatt før, sier artisten til VG.

– Det må bety at kjærligheten fortsatt blomstrer mellom dere?

– Selvsagt!

I USA: Chris Medina tok med kjæresten på baseballkamp med white Sox i Chicago tidligere i høst. – Det var så fint å få vise Silje rundt på mine hjemtrakter, sier sangeren til VG. Foto: PRIVAT ,

Krevende tid

Paret har kjent hverandre i flere år etter å ha møttes under et av Medinas mange norgesbesøk. Først i vår sto de frem som kjærester.

Det lå imidlertid ikke i kortene at Medina skulle finne kjærligheten i Norge. Da han første gang satte foten på norsk jord i 2011, var det i forbindelse med hitballaden «What Are Words», hvor inntektene uavkortet gikk til hans daværende kjæreste. Låten lå 24 uker på VG-lista, 11 av disse helt på topp.

Men mye har skjedd siden den gang.

Bakgrunn: Slutt mellom Chris Medina og forloveden

Snart to år har gått siden den tidligere «American Idol»-deltageren brøt med trafikkskadde Juliana Ramos (30) etter 13 år og satte punktum for en kjærlighetshistorie hele verden har fått innblikk i. Like før de to skulle gifte seg i 2009, ble Ramos nemlig invalidisert i en trafikkulykke.

Omstridt brudd

Fortsatt er eksforloveden en viktig del av Medinas liv. Han står fullt og fast ved løftet om å alltid være der for henne, og hjemme i Chicago tilbringer de svært mye tid sammen.

Men Medina har opplevd å miste fans etter at han fikk seg ny kjæreste, og til tider har kritikken haglet i sosiale medier fra mennesker som ikke forstår hvordan han kan forelske seg i en annen etter å ha sunget så inderlig til Ramos i «What Are Words».

Kjæresten møtte eksen

Enkelt har det ikke vært på det personlige planet heller. Da VG snakket med Medina i april i år, forklarte han at han hadde måttet ta mange beslutninger de siste fem årene som har vært «vanskelige, men nødvendige».

SAMMEN I 13 ÅR: Bildet nederst til venstre viser Chris Medina og Juliana Ramos før ulykken, mens bildet oppe til venstre er av Ramos i 2011, to år etter bilkrasjen. Hun fikk klem av rockestjernen Steven Tyler da hun fulgte med kjæresten på «American Idol». Bildet av Medina er fra VG-lista-showet i Bergen for tre år siden. Foto: Hallgeir Vågenes og YouTube ,

Derfor var takknemligheten stor da Medinas norske kjæreste kom på besøk til Chicago tidligere i høst og han fikk presentere henne for eksforloveden for aller første gang. Det var et nervøst øyeblikk.

– Silje fikk møte Juliana, og det gikk bedre enn jeg kunne håpe på. De er begge sterke kvinner – ikke minst er de veldig gode mennesker.

– Hvordan takler du kritikken fra mennesker som mener du har sviktet Juliana?

– Jeg leser alle kommentarene og har blandede følelser rundt alt det. Men helt ærlig, når alt kommer til alt er det jeg som må leve mitt liv. Jeg har lært å gjøre det som hjertet mitt sier til meg uten å føle at jeg må forklare valgene mine så mye overfor andre. Men jeg har stor respekt for fansen min. Det viser hvor sterkt de har engasjert seg i den delen av livet mitt og alle andre involverte.

Bakgrunn: Chris Medina rørt til tårer av norske fans

Julesang i juli

«Something Kind Of Wonderful» er den aller første julesangen Medina har skrevet.

– Det var ikke egentlig planen at det skulle bli en julelåt, men jeg satt og klimpret på den akustiske gitaren i Los Angeles i fjor sommer. Jeg klarte ikke helt å sette fingeren på hva det var strukturen i sangen minnet meg på. Men så innså jeg at den var litt sånn naturlig høytidsstemt. Da måtte jeg spørre Bryce Soderberg, bassist i LifeHouse og den som har bidratt med å arrangere låten, om det var helt søkt å skrive en julesang i juli. Da lo han og svarte: «Ikke i det hele tatt!».

Nå er musikeren glad for å kunne ta med en julesang i bagasjen når han om få dager setter kursen mot Norge. Sangen slippes i dag, 1 desember, og kan høres på artistens Facebook-side.

– Jeg skulle ønske at jeg hadde visst litt tidligere at jeg ville gi den ut, så jeg hadde rukket å lage en video. Men jeg bestemte meg så brått for at dette var en passende anledning, og da var det plutselig ingen tid å miste. Den må ut nå, ler Medina, også aktuell med singlen «Make It Home».

Han forklarer at for ham betyr jul betyr glede og kjærlighet, varme og trygghet.

– Det handler om å gi og ta. Det viktigste av alt er å gjøre alt dette med dem man elsker.

Musikkinteressert? Mer å lese her

Flere nyheter på Rampelys

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder