HOLDT GRISEPRATEN I GANG: Her er Blowfly  på scenen som 74-åring i Toronto i 2014.

HOLDT GRISEPRATEN I GANG: Her er Blowfly på scenen som 74-åring i Toronto i 2014. Foto: Isaiah Trickey , FilmMagic/Getty Images

Artister hyller «griserapper» Blowfly etter hans død

Hip-hop-pioneren Clarence «Blowfly» Reid døde 17. januar og blir hyllet av mange i musikkindustrien.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Reid døde 17. januar, bare dager etter at nyheten ble kjent om at han var lagt inn på et sykehus i Florida med uhelbredelig leverkreft, skriver bransjebladet Rolling Stone.

Reid hadde en lang karriere i musikkbransjen bak seg. Han startet som produsent på 60- og 70-tallet og skrev hits for artister som KC & The Sunshine Band og Betty Wright. Men mest kjent, og beryktet er han nok under navnet Blowfly.

VG+: Derfor dør flere eldre om vinteren

Han lagde sanger om kjønnsorganer og sex tidlig på 70-tallet, mange år før rappere som 2 Live Crew og Snoop Dogg entret scenen.

Platen «The Weird World of Blow Fly» kom i 1971, og her lager han «skitne» versjoner av kjente soul og r’n’b-hits. Han sjokkerte mange på den tiden med låttitler som «My Baby Keeps Farting in My Face» og «Shitting on the Dock of the Bay».

Mange omtaler han også som en rapp-pionér. Allerede i 1976 brukte han begrepet, på låten «Rap dirty» på platen «Butterfly». Han holdt det gående med grisepraten langt opp i vel voksen alder; hans siste plate kom i 2012, «Black in the Sack».

En lang rekke artister har hyllet Blowfly etter at nyheten om hans død ble kjent, skriver Rolling Stone. Norske Turbonegro er blant dem, andre er Snoop Dogg, som også forsøker å samle inn penger til hans begravelse. Flea fra Red Hot Chili Peppers er en av mange som har samarbeidet med Blowfly.

– Han var en snill mann, en stor musiker, med en utrolig sans for humor, sier han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder