Dette tjente toppartistene på musikktjenesten

TOPP TI: Iggy Azelea, Nico & Vinz og Ariana Grande er alle inne på Spotifys toppliste over antall avspillinger så langt i år. Foto: Montasje/foto:AP / VG / REUTERS,

Nico & Vinz soper inn millioner på Spotify

Nico & Vinz er inne på Spotifys liste over de mest avspilte artistene i verden. Så langt i år har duoen spilt inn mellom 6 og 9 millioner kroner.

  • Jennifer Bråthen

Artikkelen er over fem år gammel

Nico & Vinz har en av årets største hits i USA å vise til. Til tross for dette, ser det foreløpig ikke ut at single-suksessen har smittet over på salget av albumet «Black Star Elephant».

Men selv om selve album-salget er lunket, har den norske duoen den tiende mest avspilte låten på Spotify, ifølge The Times.
Med utgangspunkt i Spotifys utbetalingspolitikk, som strekker seg fra om lag 0,040 – 0.056 kroner per avspilling, har magasinet kommet frem til hvor mye de 20 mest spilte artistene har tjent i løpet av de ti første månedene i 2014.

Her er topp ti

NORGESBESØK: Calvin Harris besøkte Arendal og Norge i forbindelse med Hovefestivalen i fjor sommer. Foto:Lise Skogstad,VG

1. «Summer» av Calvin Harris – 203 millioner avspillinger:

Inntekt: Mellom 8,1 – 11.47 millioner kroner

2. «Dark Horse» av Katy Perry – 196 millioner avspillinger:

Inntekt: Mellom 8,1 – 10,8 millioner kroner

3. «All Of Me» av John Legend – 194 millioner avspillinger:

Inntekt: Mellom 8,1 – 10,8 millioner kroner

4. «Waves» av Mr. Probz – 178 millioner avspillinger:

Inntekt: Mellom 7,4 – 10,1 millioner kroner

5. «Counting Stars» av OneRepublic – 166 millioner avspillinger:

Inntekt: Mellom 6,75 – 9,45 millioner kroner

6. «Problem» av Ariana Grande – 165 millioner avspillinger:

Inntekt: Mellom 6,68 – 9,45 millioner kroner

7. «Timber» av Pitbull – 160 millioner avspillinger:

Inntekt: 6,48 – 8,77 millioner kroner

8. «Rude» av MAGIC! – 155 millioner avspillinger:

Inntekt: Mellom 6,28 – 8,77 millioner kroner

9. « Fancy» av Iggy Azalea -153 millioneravspillinger:

Inntekt: Mellom 6,2 – 8,77 millioner kroner

10. «Am I Wrong» av Nico & Vinz – 152 millioner avspillinger:

Inntekt: Mellom 6,14 – 8,77 millioner kroner

Den norske duoen er i selskap med store verdensstjerner, og knuser blant annet godt etablerte artister som Snoop Dogg og Coldplay som har henholdsvis 119 millioner og 135 millioner avspillinger, ifølge undersøkelsen.

– Dette viser at det går an å tjene gode penger på streaming, selv om du fremdeles må opp i et betydelig antall streams for å få en pen inntekt, sier VGs musikkjournalist, Stein Østbø.

FJERNET MUSIKKEN: Taylor Swift trakk all musikken sin fra Spotify i midten av november. Foto:Lucas Jackson,Reuters

Fjernet fra musikk fra Spotify

Samtidig som Taylor Swifts nyeste utgivelse «1989» skiltet med det høyeste ukesalget i USA på 12 år, fjernet popartisten i midten av november alle sine album fra strømmetjenesten Spotify som har mer enn 50 millioner brukere på verdensbasis.

Ser man på antall avspillinger i oktober, lå Swifts single «Shake It Off» på topp med hele 46,3 millioner avspillinger. På oktober alene omsatte hun for et sted mellom 1,88 og 2,63 millioner kroner.

Likevel begrunnet 24-åringen avgjørelsen om å fjerne musikk med at hun ikke tjente noe på det, og at hun ikke ønsket å dedikere sitt livsverk til en strømmetjeneste som ikke gagner artistene.

– Det smaker bare vondere av Taylor Swifts avgjørelse om å boikotte Spotify når vi ser at hun var på toppen av lista for oktober. Selvfølgelig tjener hun penger, men hun er også i en unik posisjon fordi hun fremdeles selger flest fysiske album. Hun har «råd» til å holde seg unna Spotify enn så lenge, men der Taylor Swift burde bruke posisjonen sin til å fronte fremtiden – nemlig streaming – knytter hun i stedet bindet foran øynene med blåknute, mener Stein Østbø i VG.

Spotify-sjef Daniel Ek opplyste nylig på streamingtjenestens hjemmesider at utbetalinger til toppartister som Taylor Swift er på nesten 40 millioner kroner i året, og det beløpet fortsetter å vokse.

– Uansett hvordan du vrir og vender på det er én ting klart: Vi betaler en enorm sum med penger til plateselskapene, musikkforlag og forvaltningsorganisasjoner for distribusjon til låtskrivere og artister, skriver han i innlegget.Les også

Mer om

  1. Nico & Vinz

Flere artikler

  1. Celeber prisnominasjon til Nico & Vinz

  2. Taylor Swift: – Jeg er BESATT av Nico & Vinz

  3. Spotify slår tilbake mot Taylor Swift: Spotify-sjefen: Swift tjener over 40 millioner kroner

  4. Nico & Vinz har problemer i USA – avlyser festival

  5. Nico & Vinz til VG: Flere spennende samarbeid i vente

  6. Plateanmeldelse: Nico & Vinz: «Black Star Elephant»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder