I KINA: Bergensartisten Karin Park. Foto: VG

Karin Park i bråk for Amnesty-singlet

(VG Nett) Karin Park opplevde å bli dratt ut av en kinesisk konsertsal på grunn av påskriften på singleten.

  • Gjermund Glesnes
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

Den bergensbaserte popsangeren er på turné i Kina, der hun også deltar i konkurransen om den offisielle OL-låten.

På turneen har Karin Park (29) benyttet anledningen til å markere sitt standpunkt til kinesiske myndigheter: Hun går på scenen med en singlet fra Amnesty International, der ordet «menneskerettigheter» er skrevet på kinesisk.

- Det har bare ført til fine diskusjoner hittil, men dagen før i går var det en jente som ble skikkelig opprørt og fikk kjæresten til å dra meg ut av lokalet, skriver sangeren i bloggen sin på MySpace.

Sjekk ut Karin Park på MySpace!

Advart

29-åringen, som er mest kjent for sangen og platen «Superworldunknown», skriver videre at hun har blitt advart mot å bruke Amnesty-singleten på Midi-School Festival, minifestivalen som skulle erstatte Midi Music Festival da denne ble utsatt.

- Jeg hadde tenkt å gjøre det likevel, men nå er hele greia avlyst. Det er virkelig synd, skriver hun.

Karin Park på VG-lista

Midi Music Festival pleier å trekke 90.000 publikummere til Beijing. Ifølge Guardian kan grunnen til at den ble utsatt, være at Björk avsluttet sangen «Declare Independece» med å rope «Tibet! Tibet!» i Shanghai før opptøyene i Lhasa startet.

Arrangørene sier at de kansellerer også Midi-School Festival på grunn av togulykken der minst 71 mennesker mistet livet, og utbruddet av munn- og klovsyke.

- Delikat tema

Karin Park konstaterer at menneskerettigheter definitivt er et delikat tema i Kina for øyeblikket.

Kinesiske brudd på menneskerettighetene har gjort at den olympiske fakkelstafetten har blitt møtt med heftige demonstrasjoner i Vesten. Storbritannias statsminister Gordon Brown har også varslet at han vil boikotte OL-åpningen.

Karin Park trosser derimot oppfordringene om å boikotte OL-arrangøren.

- Det er ikke noen vits å stå utenfor å rope, hvis ingen innenfor hører på, sa hun til BA før avreise tidligere i måneden.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder