Her avslutter Kygo OL i Rio

Det har vært et skuffende OL for Norges idrettsutøvere. Men Kyrre Gørvell-Dahll (24) sørget for en norsk opptur helt på tampen av Rio-lekene.

Artikkelen er over tre år gammel

Kygo opptrådte midt under nattens avslutningsseremoni i Rio. Sammen med den amerikanske artisten Julia Michaels spilte han hitlåten «Carry Me» foran et fullsatt Maracanã i Rio – og millioner av TV-seere verden rundt.

24-åringen fra Bergen så ikke ut til å la seg påvirke av regnet som pøste ned over scenen mens han fikk sine tre minutter i rampelyset. Sangen var en del av lanseringen av IOCs nye prosjekt «Olympics Channel».

Han fikk selskap av OL-kulthelten Pita Taufatofua, taekwondoutøveren fra Tonga som fikk mye oppmerksomhet etter å ha entret åpningsseremonien som flaggbærer iført et avslørende, tongansk plagg og en bar overkropp full av olje. Taufatofua sto på scenen og danset mens Kygo spilte keyboard og Michaels sang.

Les mer: Kygo sjokkerer med nytt samarbeid

RIO-DUO: Kygo omfavner Julia Michaels etter deres opptreden på Maracanã. Foto: Greg Baker AFP

Var nervøs

Kygo, som har kalt Rio-showet for sin største opptreden i karrieren, reiste til Brasil i privatfly for å rekke avslutningsseremonien. Så sent som lørdag holdt han konsert på Koengen i hjembyen Bergen, og fredag spilte han på Findings-festivalen i Oslo.

– Jeg er selvfølgelig litt nervøs. Det er jo ikke få mennesker som følger med. Men jeg føler meg forberedt. Jeg tror det blir bra, sa Kyrre Gørvell-Dahll til VG bare noen dager før sin store opptreden i Rio.

Kygo-showet på avslutningsseremonien er et aldri så lite plaster på det norske idrettssåret. Det ble bare fire bronsemedaljer i Rio, «but at least we stole the show».

Les også: Toppidrettssjefen beklager dårlige OL-resultater

Keeper-Kari flaggbærer

Håndballjentenes keeper Kari Aalvik Grimsbø fikk æren av å bære Norges flagg inn på Maracanã under OL-avslutningen. 31-åringen var med på å ta bronsemedalje med Norge, og utmerket seg spesielt da hun spilte til 10 på VG-børsen etter en maktdemonstrasjon mot Sverige.

Den fire timer lange avslutningsseremonien inneholdt, ikke uventet, mye sambarytmer og dans. Alle landenes utøvere fikk delta på den fargerike festen, som også inneholdt medaljeutdelinger og flere musikalske opptredener.

VG-kommentar: Typisk norsk å være middelmådig?

Det olympiske flagget ble overrekket fra ordføreren i Rio, via IOC-president Thomas Bach, til guvernøren i Japan, for å symbolisere overgangen fra Rio-OL 2016 til Tokyo-OL om fire år.

Den japanske hymnen ble deretter spilt på Maracanã, før en introduksjonsvideo med Super Mario i hovedrollen ga en liten smakebit på hva man kan vente seg når Japan skal organisere OL.

JAPAN NESTE: Tokyo-OL om fire år ble markert under nattens avslutningsseremoni i Rio. Foto: Pawel Kopczynski Reuters

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder