FINALIST: Atle Pettersen.

Disse gikk videre i tredje Melodi Grand Prix-delfinale – VG anmeldte låt for låt

Skrellex, Eline Thorp og Atle Pettersen avanserte til finalen neste helg. Pettersen benyttet anledningen til å pirke litt på statskanalens egen MGP-anmelder.

Publisert:

Lørdag kveld gikk den tredje og siste delfinalen i årets Melodi Grand Prix av stabelen. Syv delfinalister ble slanket ned til tre, som går til finalen i Trondheim Spektrum neste helg.

– Jeg er så sjukt fornøyd og så sjukt stolt – og det aller aller, aller beste er at NRKs anmelder Espen Borge må høre sangen en gang til, sa Atle Pettersen da finaleplassen var i boks.

Han fikk terningkast én for låten sin av nevnte anmelder – to ganger.

– Det aller verste med kjærligheten er at den gir grobunn for sånt som dette. Jeg kan aldri, aldri høre denne igjen. Og jeg VET at jeg må gjøre det minst én gang til, skrev Borge om studioversjonen.

– Kjenner jeg min flaks rett går vel Atle rett til topps. Låten er skrevet om et barn, men virker heller å være skrevet av et barn. Som voksen mann må man kunne grave litt dypere i kreativiteten enn disse tekstlinjene her, altså, meldte han om kveldens fremførelse av Pettersens låt «Masterpiece» – en hyllest til hans lille datter Demi, som kom til verden for litt over et år siden.

– Å herregud, dette var gæernt, jublet Skrellex – som egentlig heter Kai Thomas Ryen Larsen og omtaler seg selv som «Norges mest skrellete Drag Queen» på Facebook.

VIDERE: Skrellex.

– Dette hadde jeg aldri trodd, sa Eline Thorp da hun fikk beskjed om at hun gikk videre.

FØRST VIDERE: Eline Thorp var den første som fikk beskjed om at finalebilletten var i boks.

Se VGs kritiker Tor Martin Bøes anmeldelser nederst i saken, og legg inn ditt eget terningkast.

Forhåndsfavoritt nådde ikke opp

I forkant pekte det seg ut en ganske klar favoritt: Maria Celin Strisland (25), som stilte med låten «Freya».

Hun toppet soleklart av de syv deltagerne på odds-siden Eurovisionworld, som ga henne 78 prosent sjanse til å gå videre til finalen.

IKKE VIDERE: Maria Celin.

Hun var også på topp på Eurovision-bloggen Wiwibloggs’ forhåndsavstemning, hvor litt over 2200 stemmer var avgitt før showet. Der fikk hun litt over 34 prosent av stemmene, som skulle peke ut en favoritt.

– Det er hyggelig å se at så mange har tro på låten. Nivået er skyhøyt, så jeg klarer ikke helt å tro på det, sa hun i forkant av sendingen.

Og det ble ikke finale på henne.

BRA PÅ ODDS: Akuvi – Beatrice Akuvi Hosen Kumordzie.

Akuvis «Triumph» stod som nummer to hos både Eurovisionworld og Wiwibloggs.

Det norske publikum brydde seg ikke om det heller.

Ville overraske

Kveldens mest kjente deltagere ble levnet lite håp i forkant.

Atle Pettersen (33), som albumdebuterte i 2011 og har gitt ut musikk jevnt og trutt siden, ble spådd en femteplass hos Eurovisionworld, med 28 prosent sjanse for avansement.

Samme plassering fikk han hos Wiwibloggs, med litt over åtte prosent av stemmene.

– Veldig kult at det er såpass mye engasjement, sa Pettersen før showet.

– Rent personlig er jeg bare veldig, veldig fornøyd med det jeg skal vise frem, og det er det eneste jeg kan kontrollere. Jeg tror folk kommer til å bli litt overrasket av det jeg kommer til å levere, sa han i forkant.

TILBAKE: Stig van Eijk gjorde MGP-comeback etter 24 års fravær.

MGP-veteran Stig van Eijk (41), som vant den norske konkurransen i 1999, fikk enda tøffere medfart.

Eurovisionworld spådde sjetteplass og 20 prosent sjanse til finaleplass for hans låt «Someday».

Wiwibloggs plasserte ham på bånn, med under tre prosent av stemmene.

Dette forholdt han seg avslappet til, fortalte han før konkurransen.

– Grand Prix betyr folks meninger. Man må bare være trygg på seg selv, stole på seg selv, og så levere det man har planlagt i forhold til sceneshow og performance og sånne ting. Og så får det gå som det går.

Rettelse: I en tidligere versjon av denne artikkelen sto det at Atle Pettersen vant «X Factor» i 2010, men det stemmer ikke. Det var Hans Bollandsås som vant det året, Atle Pettersen kom på andreplass. Saken ble oppdatert 28.01.23 klokken 19.45.

Publisert:

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no