HAR RYDDET OPP: Tommy Fredvang slet lenge med negative tanker om seg selv og sin egen karriere. Ved hjelp av coaching har han imidlertid kommet videre. Foto: Scanpix

Tommy Fredvang får hjelp fra hemmelig coach før GP-finalen

- Jeg har dyrket det negative

(VG Nett) Artist Tommy Fredvang (30) har slitt med negative tanker. Nå får han hjelp fra en coach i forkant av MGP-finalen.

Martine Lunder Brenne
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL


- Jeg har rakket ned på meg selv, vært for hard mot meg selv og aldri vært stolt, avslører Fredvang til VG.

Han ble introdusert for coaching da han var med i «Skal vi danse» i 2010 for å få bukt med negative tanker, som han mener stod i veien for karrieren siden «X Facor»-deltagelsen året før.

Coaching, som ble løsningen for Tommy, går ut på at en utdannet veileder guider en person til utvikling på alle områder.

- Tidligere har jeg funnet feilene og fokusert på dem. Jeg har dyrket det negative, fortsetter artisten.

LES OGSÅ: Tommy Fredvang (29) vil sjarmere Øst-Europa

TALENTKONKURRANSE: «X Factor» endte med dårlig selvtillit for Tommy, som nå har tatt grep for å tenke mer positivt. Foto: Scanpix

Tommys coach heter Annika Fjeldstad og hun har coachet Fredvang flere ganger siden «Skal vi danse». Nå har hun hjulpet han med oppladningen til Melodi Grand Prix-deltagelsen.

- Jeg følte at tankene mine sto i veien for potensialet mitt og jeg fikk ikke ut det beste i meg. Jeg har hatt et dårlig tankesett og kun fokusert på feilene sier Fredvang.

Larvik-triumf

Da navnet hans ble ropt opp som én av tre finalister etter delfinalen i Larvik var det imidlertid noe som løsnet for artisten.

SVINGTE SEG: Tommy danset med Rakel Kristina Aalmo på «Skal vi danse» og det var i forbindelse med denne deltagelsen at han ble introdusert for coaching. Foto: Scanpix

- Jeg var så glad at jeg følte jeg svevde når de ropte opp navnet mitt. Da jeg gikk av den scenen var det første gang jeg var stolt og fornøyd med meg selv, innrømmer han.

VGTV: Se en overlykkelig Tommy Fredvangs takk til folket

- Det har vært utrolig spennende og jeg har lært masse om meg selv. Jeg innser at jeg har tenkt helt feil og ser endelig hvor destruktiv jeg har vært. På et punkt glemte jeg helt å nyte reisen som dette er, fortsetter han.

«X Factor» verst

Det verste perioden var da de begynte med live-sendinger i «X Factor».

- Jeg gikk inn i konkurransen med kjempeselvtillit, men mistet den fullstendig utover i konkurransen. Vennene mine så meg på skjermen og lurte på hvor det hadde blitt av han med gnist, forklarer Fredvang.

LES OGSÅ: Stella opptrer ikke i MGP-finalen

Drømmer om Baku

Nå er imtidlertid gnisten tilbake, etter steinhard jobbing med den mentale biten.

- Det er mange drømmer i meg og den største akkurat nå er Baku, sier Fredvang og sikter til hovedstaden i Azerbadjan hvor finalen i Eurovision Song Contest skal avholdes.

LES OGSÅ: Lise Karlsnes til GP-finalen - fikk «wildcard»

Med de negative tankene tilbakelagt og fornyet selvtillit lover i alle fall Tommy å gi alt på scenen under finalen lørdag 11. februar.

- Jeg skal gjøre mitt livs opptreden i Oslo, men hvis jeg ikke går videre skal jeg ikke ta fram de negative tankene igjen. Da skal jeg bare fortsette med musikken, slår Tommy Fredvang fast.

Der stiller han med låten «Make It Better», skrevet av Hanne Sørvaag, Tommy Berre og han selv.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder