SELVMORD: Soundgarden-vokalist Chris Cornell tok sitt eget liv i 2017. Nå saksøker enken Vicky Cornell og to av hans tre barn en lege i California for dødsfallet, og mener han skrev ut medisiner som svekket rockeikonets dømmekraft. Foto: AP

Chris Cornells familie saksøker lege for rockerens død

Familien til Soundgarden-vokalist Chris Cornell saksøker en lege i Beverly Hills som de hevder bidro til hans død ved å skrive ut uforsvarlige mengder piller.

mette.bjorberg.estep@ntb.no

Nå hevder familien hans at legen Robert Koblin i perioden 2015 til 2017 «uaktsomt og gjentatte ganger» skrev ut store mengder angstdempende medisiner uten å faktisk ha hatt pasienten sin inne til undersøkelse, tatt prøver av ham eller snakket med ham.

les også

Chris Cornells enke i sorg over Linkin Park-vokalist

Det er Cornells enke Vicky og to av Chris Cornells tre barn som har gått til sak mot legen. Det framgår av saksdokumentene at de mener medisinene påvirket Cornells dømmekraft og fikk ham til å handle impulsivt og risikofylt, på en måte han ikke var i stand til å kontrollere, og som til slutt kostet ham livet.

les også

Tenåringsdatteren med sterk hyllest til avdøde Chris Cornell

Rockeikonet, kjent fra bandene Soundgarden og Audioslave, døde i mai 2017, 52 år gammel. Han tok sitt eget liv etter en konsert med Soundgarden i Detroit. Han ble funnet på hotellrommet. Familien til Cornell og apparatet rundt ham har hele tiden framholdt at dødsfallet var «plutselig og uventet».

les også

Enkens rørende avskjedsbrev til Chris Cornell

– Da han døde hadde Cornell alt å leve for og planla kommende innspillinger, opptredener og fortsatt arbeid som velgjørende aktivist, hevdes det i saksdokumentene.

Doktor Koblin har ikke kommentert saken.

Ifølge obduksjonsrapporten var det spor av angstmedisiner i kroppen til Cornell da han ble funnet død, men de var ikke direkte årsak til dødsfallet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder