M2M fra Asker til ilden

ASKER (VG) Steve Davis, direktør i Atlantic Records, fløy personlig fra New York til Norge for å forsikre seg om at det er forsvarlig å presentere M2M og et ukjent norsk band for millioner av TV-seere i USA.

ARTIKKELEN ER OVER 20 ÅR GAMMEL

Marit Larsen (16) og Marion Ravn (15) lar seg imidlertid ikke bringe ut av fatning. De er bare henrykte over tanken på å lede sitt første band.

I virkeligheten er det blodig alvor.

Høye tall

Allerede nå er det bestemt at 700 000 eksemplarer av debutalbumet til M2M, «Shades Of Purple», skal ut i butikkene den første salgsuken i USA.

- Det er jeg som signerer sjekkene. Det er jeg som blir slaktet hvis noe går galt. Derfor måtte jeg bare reise til Norge for å kunne sove godt om natten i ukene fremover, bemerker Steve Davis.

- Alt virker lovende. Det faktum at 600 000 tenåringer har kjøpt singlen i USA hittil, viser at den slår bra i målgruppen, mener Davis.

Om ikke lenge skal M2M opptre live på «Zoog - Disney In Concert» og Warner-showet «Nickelodeon», som samler millioner av amerikanske tenåringer foran TV-skjermen hver eneste uke.

Foruten Davis har også artistansvarlig Jim Welch fra Atlantic, M2M-manager Thomas Erdtman og hans amerikanske assistent Rick Aliberte - tidligere turnéansvarlig for stjerner som Kiss og Billy Idol - vært i Norge de siste dagene.

Mye av tiden er tilbrakt i et tomt konditori i Asker sentrum hvor M2M har øvet inn et eget band i all hemmelighet.

På scenen står altså Licorice - et så godt som ukjent Oslo-band ut over den harde Smuget-kjernen.

Kravet til Atlantic var at musikerne i M2M-bandet ikke bare måtte være gode rent teknisk, de måtte også være unge - helst under 25 år.

I flere dager har gitaristen André Berg (24), keyboardisten Øyvind Fossheim (27), bassisten Sigve Sjursen (23) og trommeslageren Per Erik Tørfoss (21), samt korjentene Ingrid Skretting (22) og Torun Eriksen (23), øvd som besatt for å lære seg låtene til M2M før ankomsten til Davis.

Står på

Marit og Marion formelig sprudler av ungdommelig pågangsmot og ikke minst selvsikkerhet - mens bandet pumper ut «Don't Say You Love Me» og den kommende singlen «Mirror Mirror».

På første rad, rett foran scenen, sitter herrene med ansiktene lagt i alvorlige folder, mens en figur ved navn T-Bone Wolk - fast gitarist for Billy Joel, Carly Simon og Hall & Oates - fungerer som en slags musikalsk regissør på sidelinjen.

Etter hvert stiger stemningen i lokalet.

Storvokste Aliberte og Davis liker tydelig det de hører. Førstnevnte henger til slutt over scenekanten, og i bakgrunnen tusler Erdtman omkring med et fett glis. M2M og bandet funker over all forventning.

- Jenter, vi har et TV-show i boks. Dette holder i lange baner, roper Davis, tydelig lettet.

- Fantastisk. Det er dette vi har drømt om hele tiden. Nemlig å spille våre egne låter live med et skikkelig band, forteller Marit etterpå.

- Helt uvirkelig. Dette er en gedigen opptur hinsides det meste. Å spille i USA er en drøm, mener Sigve Sjursen fra Licorice, som risikerer å tilbringe måneder på veien sammen med M2M.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder