TUNGE TOPP 20-TONER: Satyricon åpnet VG-lista showet i Bergen, med stor suksess. Foto: Inger Johanne Stenberg

Fra metal til idol-pop

(VG Nett) Øsende regn la ingen demper på stemningen i Bergen, på festplassen samlet flere tusen seg for å se Satyricon, Big Bang og Donkeyboy.

Inger Johanne Stenberg
ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Hele 64 artister sto på scenen for å underholde bergenserne, og de kom ut på rekke og rad i regntunge Bergen. Den største «overraskelsen» musikalsk sett var nok black-metalbandet Satyricon. Men de tunge tonene så ikke ut til å stoppe publikummet, som sang med da vokalist «Satyr» rakte mikrofonen ut fra scenen.

Les også:Satyricon rocket fjortisene

- Helt fantastisk

- Jeg synes det er helt fantastisk at Satyricon spiller på Topp 20, det gir det et litt nytt preg, sier Tone Damli Aaberge, som også sto på scenen i Bergen.

Les også:Tone: - Haugesund, er det en by i Norge?

Øs, pøs regnvær

Som det ofte gjør i Bergen, regnet det også på onsdag. Dette til tross for at Sam og Yaseen i AF1 lovte å ta med seg godværet fra Oslo.

- Vi tar med oss finværet, og kommer til Bergen, sa Sam da VGTV intervjuet AF1 tidligere denne uka.

Les også:AF1 på VG-lista Topp 20: - Vi tar med finværet

FORNØYD ARTIST: Tone Damli Aaberge synes det var helt fantastisk at Satyricon spilte på Topp 20 i Bergen. Foto: Inger Johanne Stenberg

Dobbel platina

Bandet Donkeyboy har gått fra å være så å si ukjente til sommerns «snakkis» på musikkfronten. Onsdag kveld fikk de også bevist populariteten sin da de ble overrekt dobbel-platinaplate. Det betyr 20,000 solgte singler, noe som ikke er helt hverdagskost for bandet fra Drammen.

Singelen Ambitions, har Linnea Dale, kjent fra Idol, som gjestevokalist, og sangen har fått mye radiotid i Norge i sommer.

Topp 20 turneen har tidligere vært i Oslo, Stavanger og Trondheim.HERkan du se alle live-sendingene på nytt.

Les også

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder