SØRGER OVER VENNEN: Stephen Gatelys Boyzone-kolleger, f.v.: Keith Duffy, Ronan Keating, Mikey Graham og Shane Lynch - her mens de var på Mallorca for å hente hjem kisten. Foto: AP
SØRGER OVER VENNEN: Stephen Gatelys Boyzone-kolleger, f.v.: Keith Duffy, Ronan Keating, Mikey Graham og Shane Lynch - her mens de var på Mallorca for å hente hjem kisten. Foto: AP

Boyzone gir ut album med avdød stjerne

MUSIKK

(VG Nett) De fire gjenværende medlemmene av Boyzone vil hylle avdøde Stephen Gately med å gi ut en plate hvor også han er med.

Publisert:

Tre uker har gått siden Boyzone-fansen med sorg mottok budskapet om Stephen Gatelys brå død. Den irske Boyzone-stjernen ble bare 33 år gammel.

Les også: Døde av naturlige årsaker

De fire bandkollegene til Gately har nå bestemt seg for å gi ut et album med låter, hvor Gately er med og synger. Det forteller de til Sky News.

En ny Boyzone-plate har vært på trappene lenge, og Gately hadde allerede spilt inn to låter. Nå kommer plateslippet før planlagt, fordi bandkollegene ønsker å hedre sin avdøde venn.

- Stephen var så spent på dette. Faktisk testet han meg samme kveld han døde og sa at han nesten ikke klarte å vente med å gå i gang, betror Ronan Keating om sin avdøde kollegas entusiasme over plateplanene.

Boyzone, som kom på banen i 1993, kan skilte med over 20 millioner solgte plater på verdensbasis. Etter en lang pause med prosjekter hver for seg, gjorde bandet comeback i fjor.

Sørger sammen

Keating forteller videre at han sjelden hadde sett kameraten så glad og full av liv.

- Det gjør hans død ekstra tung å bære for oss, forklarer Keating som legger til at han og de tre bandkollegene nå tilbringer mye tid sammen for å bearbeide sorgen i fellesskap.

Interjuet med Sky News er det første ordentlige intervjuet de fire gjenværende Boyzone-medlemmene har gitt siden tragedien. de forteller om hvordan det var å tilbringe siste natten før begravelsen inne i kirken, hvor Gatelys kiste var.

Om natten i kirken

- Vi hadde med soveposer og lå der og fortalte historier og lo av gamle minner. Det var fredfullt. Det var perfekt, sier Keith Duffy.

Artikkelen fortsetter under bildet.


Gatelys kamerater forteller også hvor tungt det var for dem å ta turen til Mallorca, hvor Gately døde i feriehuset som han og ektemannen Andrew Cowles delte.

- Da vi fløy hjem til Irland igjen, med kisten, ønsket vi at flyet aldri skulle lande. Vi ønsket bare å fortsette å fly, fordi vi ikke ville akseptere realiteten i det som hadde skjedd, forklarer Shane Lynch som omtaler Gately som en av sine aller beste venner.

- Jeg savner ham dypt, men vi har tro på at han er på et vakkert sted, og at han ser ned på oss og smiler, sier Lynch.

Les også: Ektemannen knust