FULLSATT ROSKILDE: Prince oppfordret publikum til ikke å ta bilde, og fotografene fikk ikke lov til å komme inntil scenen på Roskilde i går, men artisten selv løste opp stemningen med en grei konsert til slutt. Foto: Gøran Bohlin

Konsertanmeldelse: Prince mild

ROSKILDE (VG) Kongen av pop døde i fjor sommer. Men vi har heldigvis ennå en Prince, så vidt.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL
{{ ogTitle }}

Konsert: PrinceSted: Orange Scene, RoskildePublikum:Ca. 60000

Prince maktet dessuten å gjennomføre konsertrekken sin (21) på O2 Arena i London der Michael Jackson skulle få sitt comeback i fjor, men det lille geniet fra Minneapolis har fremdeles et stykke igjen for å nå samme status som Jackson.

Til det er repertoaret litt for gammelt. I går fyrte han av en hitrekke «Let's Go Crazy», «1999» og «Little Red Corvette» i kjapp og kjølig rekkefølge innledningsvis, før han virkelig tok oppgaven sin på alvor, nemlig å være ambassadør for alle svarte musikkformer.

Dermed fikk vi en oppvisning i funk, soul, blues og gospel - både «Nothing Compares 2 U» og «Kiss» mot slutten kom i ren henholdsvis gospel- og funkdrakt. «Real music by real people!» ropte en uforskammet ungt utseende Prince, og jammen hadde han rett. Mye av historieleksjonen overgikk nemlig gjennomføringen av hans egne hits.

Les også: Løp nakne for Roskilde-billett

Helt til «Purple Rain» kom, selvsagt. I en fantastisk versjon som fikk hele den overfylte Roskildesletta til å juble, gråte og tenne det de hadde igjen av lightergass og mobilbatterier. Da var Prince en konge, og slike seanser er like legendariske som de dessverre er sjeldne etter hvert.

For Prince lever på fortiden. Han fyller ennå ikke kongesko, dersom han ikke varter opp med noe annet enn han har gjort de siste årene.

Det gjorde han dessverre ikke i går.

ALT OM FESTIVALSOMMEREN

STEIN ØSTBØ

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder