KLAR FOR JULETURNE:  Selv om det er lenge til jul, har Sissel Kyrkjebø nesten alt klappet og klart fo åretys juleturne.
KLAR FOR JULETURNE: Selv om det er lenge til jul, har Sissel Kyrkjebø nesten alt klappet og klart fo åretys juleturne. Foto:Terje Bringedal,VG

Sissel Kyrkjebø (45) har vært kjendis siden hun var 16: - Greit å ikke bli gjenkjent på gaten

Årets julekonserter er ferdig planlagt og innøvd for lenge siden

MUSIKK

Alle har hørt om Sissel Kyrkjebø. Hun har vært
kjendis siden hun var 16 år. Likevel er det ikke så ofte hun blir gjenkjent på gaten.

Publisert:

– Det er litt opp og ned, men det er helt greit at man ikke alltid blir gjenkjent, sier Sissel Kyrkjebø til VG.

Tre år etter at hun flyttet hjem til Norge igjen og giftet seg for andre gang, er det julekonsertene som er det «faste» i jobbelivet hennes. Men de har hun til gjengjeld god kontroll på. Årets repertoar er ferdig planlagt og innøvd for lenge siden.

– Hva som skal synges var klart før sommerferien og i august mens det var på det varmeste, var de tre koristene fra New York i Norge for å øve å sammen med, sier Sissel Kyrkjebø til VG.

I fjor fikk hun terningkast fem her i VG. – Om det først skal være julekonsert, skal det være Sissel Kyrkjebøs non plus ultra-utgave, mente vår anmelder.

I år blir det Oslo Konserthus 26. november, Stavanger Konserthus 28 og 29. november, Grieghallen 2 og 3. desember, Terningen i Elverum 5. desember og Kilden Kulturhus I Kristiansand 9 og 10. desember. Deretter står seks konserter i Sverige for tur i Karlstad, Örebro, Uppsala, Stockholm, Linköping og Norrköping

– Jeg synes det er flott å kunne pakke inn de høytidelige norske julesangene med litt gospel eller soul, fortsetter Sissel Kyrkjebø.

Selv om det ikke ser ut som det har skjedd så mye rundt Sissel Kyrkjebø, de siste årene, er hun selv godt fornøyd.

– Det har ikke vært så mange faste ting, men jeg har vært med på en del events. Men jeg er så privilegert at jeg kan si nei, jeg gjør ikke andre ting enn det jeg føler er riktig for meg. Jeg har hatt tilbud om at jeg nesten kunne få hva jeg vil for å stille, men har det ikke passet, har jeg sagt nei, sier Sissel Kyrkjebø.

Samtidig understreker hun at hun er veldig ydmyk i forhold til den suksessen hun tross alt har opplevd siden hun slo igjennom som 16 åring.

– Det er så mange dyktige artister der ute, sier hun.

Ikke synes hun så mye på TV eller i andre mediene heller. Hun stiller ikke opp bare for å synes, bare fordi man skulle være redd for å bli glemt. Hun har takket nei til «Hver gang vi møtes» flere ganger

– Jeg synes det kan være gøy å se andre kjente mennesker i forskjellige sammenhenger, men jeg er ikke komfortabel med å stille opp på slike ting selv, sier Sissel Kyrkjebø.