(Foto: Lise Skogstad/VG)

Phoenix på Hovefestivalen: Full Føniks!

  • Sandeep Singh

KONSERT: Phoenix
STED: Amfiet, Hovefestivalen
PUBLIKUM: cirka 4000
AKTUELT ALBUM: «Bankrupt!»

6 av 6

Fire minutter over tiden kommer lyden av barokkmusikk. Bandet spaserer ut på scenen til noe jubel. Det flate området foran Amfiet er ikke halvfullt engang i det de går i gang med «Entertainment».

For litt over ti år siden var dette Paris-bandet ansvarlige for å avlive myten om at sympatiske franskmenn ikke eksisterte. Frontmann Thomas Mars og hans brorskap sjarmerte Norge i senk - bandet var digre her i forhold til resten av verden. Men nå som de er internasjonale millionselgere, har vi liksom sluttet å bry oss. Deres siste plate, «Bankrupt!» har solgt nada her hjemme.

Men det stopper ikke Phoenix fra å gi alt.

I det de går i gang med andrelåta «Lasso» renner folkemengden ned i Amfi-skålen for dans. Den positive og svært velmiksede energien deres smitter over, og lyden fra Hoves nest største scene imponerer nok en gang.

Franskmennene spiller den glaserte indie-rocken med selvsikkerheten til veteraner, men har spillegleden til et ungdomsband. «Lisztomania» fremkaller skrikene av effekten den er oppkalt etter. Og lyden av «Trying to be cool»/«Drakka Noir»/«Chloroform»-komboen er praktfull.

De spiller på en vesentlig mindre scene enn da jeg så dem på Coachella i april - og for et langt mindre antall mennesker. Men det store savnet da var at de ikke inkluderte klassikeren «If I Ever Feel Better» i settet - en låt de stort sett har unnlatt å spille de siste årene. Derfor låter det helt perfekt når det sukkersøte refrenget renner ut av Amfiets høyttalere.

Og det blir enda en forsømt hit fra deres norske glansdager - for jaggu drar de en semi-akustisk allsangversjon av «Everything Is Everything» også. Mars fengsler hele skålen helt fram til han avslutter med «Rome», og markerer at det er på tide å bry seg om karene igjen.

Phoenix leverte kanskje den mest minneverdige konserten i Californias ørken tidligere i år. Men de var enda bedre på Hove.

SANDEEP SINGH

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder