DANNER STJERNELAG: Her er Joakim Harestad Haukaas utenfor arenaen før «Andra chansen» i svenske Melodi Grand Prix i Karlstad i mars. Foto: Espen Braata/VG

Danner norsk låtskriver-stjernelag

Etter at Joakim Harestad Haukaas (21) var med å skrive den svenske vinnerlåten i Melodi Grand Prix ble han headhuntet av André Lindal (35) og Ina Wroldsen (28).

Halstein Røyseland
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

André Lindal bor for tiden i Los Angeles og gjør stor suksess som låtskriver for blant andre Justin Bieber og Kelly Clarkson.

LÅSTKRIVER: Ina Wroldsen (28). Foto: Frode Hansen/VG

Wroldsen har base i London, og har blant annet skrevet låter for Britney Spears og One Direction.

- Begge to er hitmaskiner, talentfulle og de har lært meg masse allerede. Det er en ære å få denne muligheten, sier Haukaas om låtskriversamarbeidet de tre i mellom i selskapet Stairs.

Harestad Haukaas var en av låtskriverne bak vinnerlåten i den svenske Melodi Grand Prix-finalen tidligere i vår, og skal representere Sverige i Eurovision-finalen i Malmø i mai.

Den norske 21-åringen har base i Stockholm, og har pendlet mellom den svenske hovedstaden og hjembyen Stavanger.

I fremtiden blir det pendling mellom Stockholm, London og Los Angeles.

GJØR SUKSESS: Her er André Lindal bak spakene i studio i Los Angeles. Foto: Andreas Ihlebæk/VG

- Jeg må fortsatt klype meg litt i armen. Dette er absolutt en drøm, som går i oppfyllelse, sier Harestad Haukaas til VG.

21-åringen har allerede vært i London og jobbet med Wroldsen i studio. Med Lindal foregår mye av samarbeidet over Skype og FaceTime.

- De har vist meg mange triks. Jeg skjønner hvorfor de er i verdensklasse. De har noen ess i ermet. Og det at vi kan snakke samme språk er en superfordel, skryter Harestad Haukaas.

Ifølge Lindal var det Stairs speider Caroline Sjølshagen som oppdaget Harestad Haukaas.

- Vi synes umiddelbart at han hadde noe veldig unikt. Ina og jeg har en veldig spesiell strategi og Joakim likte den og ville komme til oss selv om tilbudene regnet rundt han, sier André Lindal til VG.

- Vi ville ha han fordi han er en STAR! Enkelt og greit, forklarer han fra sitt hjem i Los Angeles.

- Dine nye kolleger har skrevet låter for noen av verdens største stjerner? Er det noen spesielle artister du drømmer om å skrive låter for?

- Hvilken artist jeg skriver for er ikke så viktig. Jeg har bare lyst å skrive mange bra låter, men man drømmer jo litt ekstra om de største artistene som Justin Bieber og Britney Spears, One Direction og Rihanna, innrømmer 21-åringen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder