UNDER COVER: Carola Häggkvist er klar med det nostalgiske albumet «Elvis, Barbra & Jag», hvor hun synger coverlåter. Foto: Jørgen Braastad, VG.

Carola avslører: Sendt på barnehjem da hun ble født

(VG Nett) Da Carola Häggkvist (45) ble født, gikk moren inn i en fødselspsykose. Dermed valgte familien å gi fra seg datteren til et barnehjem.

Artikkelen er over åtte år gammel

- Hun klarte rett og slett ikke å være mamma for meg. Dermed måtte jeg tilbringe de første månedene av livet mitt på et barnehjem. Jeg fant nylig ut på hvilket sted jeg tilbrakte min første stund her på jorden. Det var det samme stedet som dronning Christina av Sverige bodde på.

Det avslører Norgesvennen Carola Häggkvist eksklusivt til VG.

Dette er en kortversjon. For å lese hele saken - og se eksklusive bilder fra stjernens barndom - se dagens papirutgave av VG eller VG+ på iPad.

Hun er aktuell med albumet «Elvis, Barbra & Jag» hvor hun har sunget inn en rekke coverlåter av idolene Elvis Presley og Barbra Streisand. Sine musikalske idoler lærte hun seg å like av foreldrene Jan og Anita. Carola har selv en storesøster.

45-åringen er selv mamma til Amadeus (13), og iført tights, skyhøye hæler, løshår og plettfri make-up viser hun frem bilder av sønnen.

Foreldrene døde

Selv døde popstjernens foreldre i 2004. Først faren Jan av et hjerteinfarkt. Deretter moren Anita av leverkreft.

- Det var to veldig sterke begravelser, og det ga meg en sjanse til å ta et endelig farvel med dem. Jeg har hele tiden klart meg selv og vært ganske selvstendig, så selv om de gikk bort med så kort mellomrom, følte jeg ikke noen form for ensomhet, sier Carola, som beskriver forholdet til foreldrene slik:

- Vi hadde et inderlig forhold preget av kjærlighet og selvstendighet. Det er takket være deres oppdragelse at jeg klarte meg fint etter at de døde også: De tok meg på alvor gjennom hele livet, sier Carola.

Les flere saker på vg.no/rampelys .

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder