DONKEYGIRL: Kiesza omgitt av Donkeyboy-guttene. Nå staker hun ut egen solokarriere. Foto: MATTIS SANDBLAD

Donkeyboy-vokalist mot toppen i Storbritannia

Kanadiske Kiesza Szosi ble i fjor lansert som ny «donkeygirl». Nå erobrer hun hitlisten i Storbritannia - med Stargate i ryggen.

  • Thomas Talseth

Artikkelen er over seks år gammel

Det norske publikum ble først kjent med Kiesza da hun sang på fjorårets Donkeyboy-singel «Triggerfinger».

Hun er også med på drammensbandets helt ferske singel, «Crazy Something Normal» - som låtskriver.

Nå er hun i ferd med å gjøre det skarpt som soloartist. Singelen «Hideaway» har allerede gått til topps på britiske iTunes.

Ifølge Twitter-kontoen for de offisielle britiske hitlistene ligger Kiesza godt an til å toppe singellisten når den offentliggjøres søndag.

- Det har bare eksplodert her borte. Jeg aner ikke hvorfor, jeg bare gjør det jeg elsker. Jeg er veldig takknemlig, sier Kiesza til VG.

26-åringen har en mangfoldig CV, med både konkurransedeltagelse i Miss Universe og en karriere som skyteekspert i den kanadiske marinen bak seg.

Og hun har enda en link til norske hitsnekkere.

KIESZA-PARTNERE: Stargate har signert Kiesza som låtskriver. Sammen lager de låter for Rihanna, blant andre. Foto: NRK


I fjor signerte hun kontrakt med Stargates engelske musikkforlag, Stellar Songs. Sammen med den norske produksjons- og låtskriverduoen lager hun nå blant annet nytt materiale for Rihanna.

- Kiesza er et funn. En av de mest talentfulle låtskriverne vi har sett på årevis, og det er utrolig gøy å se at hun nå får gjennombrudd som artist også, sier Tor Erik Hermansen i Stargate.

- Stargate er utrolige, både som produsenter og som folk. De trodde på meg før det var noe hype rundt musikken min. Vi har bra kjemi, og jeg liker så godt å jobbe med dem at det var en enkel avgjørelse å inngå en forleggeravtale med dem, forteller Kiesza.

GODE VENNER: Kiesza har i lengre perioder bodd hos brødrene som fronter Donkeyboy. Her er hun sammen med Cato Sundberg. Foto: MATTIS SANDBLAD


God kjemi har hun også med Donkeyboy.

- Jeg er veldig god venn med Donkeyboy, jeg setter dem veldig høyt. Jeg elsker musikken vi laget sammen, og vi skal definitivt samarbeide mer, i alle fall på skrivefronten.

- Kiesza er en vanvittig bra låtskriver. En artist som kan bære karrieren sin alene. Hun sier aldri et vondt ord om noen, og ikke minst: Hun elsker Drammen, sier Cato Sundberg i Donkeyboy.

Flere artikler

  1. VG-listeshowet: Kvinnelige stjerneskudd til Rådhusplassen

  2. Hør 90-tallsslageren i «naken» versjon

  3. «Halvnorsk» prisdryss i Canada

  4. Blir dette kveldens heteste VG-listeopptreden?

  5. a-ha-Paul falt pladask for Linnea Dale

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder