HYLLER «YLVIS»: Jarle Bernhoft skryter av Bergens brødrene, men forteller at hans opptreden ble mer lagt merke til av nordmenn enn folk i USA. Foto: NTB Scanpix

Bernhoft om Ylvis-brødrene: - De er helt geniale

Jarle Bernhoft-Sjødin (37) fremførte sin egen låt på «The Ellen DeGeneres' Show» i 2011. Nå hyller han brødrene.

  • Jennifer Bråthen

Artikkelen er over seks år gammel


- De er helt geniale! Nå må de bare kose seg, og det tror jeg de gjør, sier Bernhoft om Ylvis' kommende opptreden i Ellen DeGeneres show til VG.

Artisten innrømmer at han ikke så musikkvideoen «The Fox» før i dag.

Bernhoft har selv gjestet Ellen DeGeneres' direktesendte talkshow i USA. Opptredenen kom bare måneder etter at Bernhoft fremførte låten «C'mon Talk» i forbindelse med Spellemannsprisen i 2011 og låten ble populær på You Tube.

VGTV: Se premiere på Ylvis-brødrenes nye sang!

TIL USA: I går ble det kjent at brødrene Ylvisåker hadde tatt turen til USA. Her ankommer de flyplassen Los Angeles. FOTO: ANDREAS IHLEBÆK/VG

Ga alt

Bernhoft forteller at han slettes ikke var nervøs før selve showet. Han hadde forberedt seg godt.

- Jeg blir ikke nervøs av millioner av TV-seere, det er vanskeligere å spille for et lite publikum. Jeg holdt fokus på arbeidsoppgavene mine og bare måkte på, forklarer han.

Bernhoft avslører at han kun fikk ett tips før han gikk live i DeGeneres talkshow.

- Siden Ellen er profesjonell komiker, fikk jeg beskjed om ikke å være morsom. Likevel følte jeg folk lo av alt jeg sa, så etter intervjuet og før jeg skulle spille låten hadde jeg mye selvtillit - jeg var varm i trøya. Hun er flink til å få folk til å føle seg vel, sier Bernhoft om den amerikanske talkshow-verten.

- Youtube og sosiale medier er skremmende

Bernhoft forteller at hans opptreden i det amerikanske talkshowet ikke har gjort så mye for karrieren hans. Han vil mye heller takke Youtube.

- Youtube og sosiale medier er skremmende med tanke på hvor usosiale folk blir av det, men det har åpnet opp for et marked for meg i USA. At folk har hørt meg på YouTube, har ført til at jeg har fått spille på ulike festivaler og turnere, men jeg har ikke vært aktiv i mediet på en stund nå, forklarer han.

Bernhoft forteller at han ikke hadde satt seg som mål å nå ut til det amerikanske folk, men har likevel pakket gitaren og flyttet til New Yorks Harlem sammen med sin kone Lisa Bernhoft-Sjødin og sin sønn. Planen er å bli boende ett år. Denne høsten skal han på turné i USA.

- Jeg er ekstremt glad i Oslo, men det er deilig å prøve noe annet nå som vi har muligheten. Nå er snart den neste platen min klar, og jeg håper jeg får gitt den ut her, sier han.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder