Michael Jackson fikk torsdag for første gang høre den 15 år gamle gutten fortelle om overgrepene han mener fant sted på Neverland. Foto: AP

- Jeg hadde på meg Jacksons pyjamas da overgrepene skjedde..

Fornærmede forklarte seg i Michael Jackson-rettssaken

(VG Nett) Med en lavmælt og til tider mumlende stemme beskrev den 15 år gamle gutten hvordan han skal ha blitt seksuelt misbrukt av superkjendisen Michael Jackson (46).

ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

- Han sa at hvis menn ikke onanerer kan de komme til å voldta en kvinne, eller de kan bli ustabile på en måte, fortalte gutten til juryen.

Rett foran ham satt Michael Jackson iført tøfler, pyjamasbukse, t-skjorte og en dressjakke. En tydelig medtatt Jackson hadde bare noen timer tidligere skapt drama ved å komme over en time forsinket til rettslokalet i Santa Maria.

Men i retten hadde juryen foreløpig bare fått beskjed om at Jackson hadde et medisinsk problem og at de skulle se bort fra at han kom for sent. Da gutten gjenopptok sin forklaring var det bare én ting det handlet om for juryen.

- Trøstet meg

Gutten fortalte retten at han kunne huske to seksuelle overgrep utført av Jackson. Det første skjedde altså på soverommet, og ifølge gutten skjedde det under et sengeteppe.

Så fortalte gutten at han var ikledd Jacksons pyjamas da overgrepet skjedde.
15-åringen fortalte at det andre overgrepet skjedde "om lag en dag etter det første", og at han gjorde motstand da Jackson prøvde å plassere hånden hans på underlivet sitt. Det andre overgrepet skal ifølge gutten ha skjedd uten at han og Jackson var tildekket av et sengeteppe.

Gutten fortalte at han fikk utløsning under begge overgrepene og at han var flau over det som skjedde. Ifølge gutten skal Jackson ha forsøkt å trøste ham begge gangene.

Lekte elev og lærer

Juryen fikk også høre om flere kvelder med mye alkohol da gutten var sammen med Jackson. Den fornærmede, en tidligere kreftpasient, fortalte hvordan popstjernen ga ham vin og kalte det for "Jesus juice". Han fortalte også at han ble servert vodka og whisky under besøkene på Neverland-ranchen.

- Han sa til meg at Jesus drakk vin. "Vel, vi kaller det Jesus juice", var ordene til Jackson ifølge gutten.

15-åringen fortalte også at Jackson hadde introdusert ham for en "vi later som-lek", der gutten skulle være en elev som gjorde noe ulovlig på skolen, mens Jackson var lærer.

Hele tiden under forklaringene til gutten torsdag satt jurymedlemmene musestille og fulgte nøye med på de bisarre påstandene.

Fant ikke DNA

Michael Jacksons forsvarer Thomas Mesereau fortalte i sin åpningsprosedyre at det aldri ble funnet DNA fra gutten hjemme hos Jackson. Det ble igjen tema da han krysseksaminerte gutten torsdag.

Ifølge Mesereau er det også stor forskjell på fornærmede og lillebrorens forklaring. Lillebroren har fortalt retten at han så Jackson og gutten ikledd undertøy, og at broren sov da overgrepene skjedde. Lillebroren fortalte også at fornærmede lå på oversiden av sengeteppet under overgrepene.

Under sin krysseksaminasjon hevdet Thomas Mesereau at fornærmede hadde skapt påstandene om overgrep selv og at alt er rent oppspinn.

- Først etter at du møtte advokaten Larry Feldman begynte du å snakke om at Jackson hadde befølt deg til en psykolog som jobbet sammen med Feldman, sa Mesereau. Feldman er den samme advokaten som ble brukt da en annen gutt anklaget Jackson for seksuelle overgrep i 1993.

Feldman saksøkte Jackson på vegne av gutten, og søksmålet endte med at Jackson betalte nesten 20 millioner dollar.

Mesereau fortsetter mandag

Mesereau gikk også til angrep på påstandene om at Jackson ikke hadde gjort noe spesielt for gutten da han var kreftsyk. Gutten har sagt at han ikke så Jackson mye under denne tiden, og at han nærmest forsøkte å unngå ham under sykdomstiden.

Ifølge Mesereau ringte Jackson til gutten tre ganger i uken og snakket med ham i telefonen i opptil to til tre timer, ga ham gaver og inviterte gutten og familien til Neverland på ukesopphold.

- Kan du se denne juryen inn i øynene og si at Michael ikke gjorde noe for deg da du hadde kreft? spurte Mesereau.

- Jeg sa ikke at han ikke gjorde noe, svarte gutten.

Thomas Mesereau krysseksaminerte gutten i 20 intense minutter torsdag. Han vil fullføre sin krysseksaminasjon av fornærmede først mandag.

Eksperter i USA har etter at både broren og søsteren gjorde en dårlig figur i vitneboksen, slått fast at hele Michael Jackson-rettssaken står og faller på guttens forklaring.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder