I kveld starter en ny og dramatisk fase av rettssaken

En Michael Jackson-immitator holder en mobiltelefon til mikrofonen så fansen kan høre beskjeden fra superkjendisen. Foto: EPA

Michael Jackson snakket med fansen i natt: - Jeg har verdens mest utrolige fans...

(VG Nett) Michael Jackson-fansen svarte med skrik og «vi elsker deg» da de mottok en telefon fra popstjernen i natt.

 • Ola Stenberg

Artikkelen er over 15 år gammel

- Gud og sannheten er på vår side. Vi vil vinne. Jeg elsker dere! sa Michael Jackson på en høyttalertelefon til fansen. Det tok ikke mange sekunder før fansen responderte med "vi elsker deg!"

Michael Jackson, som oppholdt seg hjemme på Neverland da han ringte, beklaget at han ikke kunne være til stede på støttemarkeringen.

- Dere skjønner at jeg ikke kan være der i dag. Jeg skulle ønske jeg kunne... Jeg vet at dere har kommet fra hele verden og jeg er glad for at dere kom.

Kan styrke aktoratets sak

Aktoratet vil mandag kveld norsk tid presentere det første vitnet i forbindelse med det de mener er seksuelle overgrep mot yngre gutter også på starten av 90-tallet.

Distriktsadvokat Tom Sneddon har i retten sagt at han vil presentere fem gutter i vitneboksen i forbindelse med disse påstandene - deriblant Macaulay Culkin.

- Jackson-forsvaret har hele tiden hevdet at det er popstjernen som er offeret for en konspirasjon fra gutten og hans familie. Også når de nye påstandene blir lagt frem, vil forsvarsteamet fokusere på det de mener er oppdiktede historier for å få penger fra popstjernen, sier CBS' juridiske ekspert Andrew Cohen.

Cohen mener gutten som Jackson i den pågående rettssaken er anklaget for seksuelle overgrep mot så langt har vist "alvorlige troverdighetsproblemer", men at de nye vitnene kan være med på å styrke aktoratets sak.

Med andre ord, de kommende ukene kan bli helt avgjørende for om Jackson blir frikjent eller dømt.

Sneddon fikk gjennomgå

En ung Michael Jackson-fans viser at hun kan danse som popstjernen. Foto: EPA

- Jeg mener virkelig at jeg har verdens mest fantastiske fans. Jeg ser frem til å være sammen med dere snart. Fortsett dansingen - jeg elsker dere veldig mye, sa Jackson på telefon.

Etter at han avsluttet telefonsamtalen jublet fansen og skrudde på en ikke helt tilfeldig valgt sang - "D.S" fra History-albumet.

Denne sangen er en bitter hilsen fra Jackson til distriktsadvokat Tom Sneddon - som leder den pågående saken mot superkjendisen. Den ble skrevet etter at Sneddon også på starten av 1990-tallet etterforsket Jackson for seksuelle overgrep.

Også på lørdag viste fansen hva de mener om Tom Sneddon. En dukke med Sneddons ansikt var hengt opp i et tre under nok en støttemarkering, og fansen gikk løs på dukken med et balltre.

- Det var humoristisk ment. Vi mener ikke å skade Sneddon, sa fanklubb-presidenten Deborah Danelly etter stuntet.

En Michael Jackson-supporter danser til ære for sitt store forbilde under søndagens støttemarkering i Santa Maria. Foto: EPA

Mer om

 1. Michael Jackson

Flere artikler

 1. - Jeg så fulle unggutter på Neverland

 2. Edward Moss gjenskaper tidenes kjendisrettssak: Han skal spille Michael Jackson i et halvt år

 3. Varsler sjokkavsløringer i Jackson-rettssaken

 4. Aktoratets siste uke med bevisføring: Vil legge frem nye sjokkpåstander om Jackson

 5. Juyen fikk se dramatisk videobevis: Anklageren og familien forgudet Michael Jackson

Fra andre aviser

 1. Ryktet er svertet

  Aftenposten
 2. Anmeldelse av «Leaving Neverland»: Skremmende, men problematisk

  Aftenposten
 3. Ny runde i Jackson-saken

  Aftenposten
 4. - Fullstendig latterlige anklager

  Aftenposten
 5. - Jacko befølte syvåring

  Aftenposten
 6. Juryen betenkt, broren sint

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no