TA DEN, DERE!: Tom Stræte Lagergren - bedre kjent som Matoma- er kommet inn på den eksklusive Spotify Spotlight-lista i verdens tre største platemarkeder.

TA DEN, DERE!: Tom Stræte Lagergren - bedre kjent som Matoma- er kommet inn på den eksklusive Spotify Spotlight-lista i verdens tre største platemarkeder. Foto:Eskil Wie Furunes,VG

Matoma på eksklusiv Spotify-liste

Satses på i verdens tre viktigste platemarkeder

Spotify har innlemmet norske Matoma på listen over sterkt anbefalte artister for året som kommer både i USA, Storbritannia og Tyskland.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det er tre nye fjær i hatten for Flisa-mannen som ved siden av sjangerkollegaen Kygo er den norske DJen som har satt fyr på flest internasjonale dansegulv det siste året.

Det var Tom Stræte «Matoma» Lagergren som kom med den gledelige nyheten på sin Twitter-konto.

Også Spotify Tyskland har Matoma på sin Spotlight-liste. Her er det Matomas ferske samarbeid med Astrid S - «Running Out» - som er playlistet, mens amerikanerne og britene har gått for «Feeling Right (Everything Is Nice») med Popcaan og Wale.

Spotify Spotlight heter den celebre listen som Matoma nå blir en del av. Det betyr at Spotify har klokkertro på den norske DJen i året som kommer.

«Spotlight will show you what’s hot and who’s next», het det da Spotify Spotlight ble introdusert i 2013. Den gangen var for øvrig nevnte Kygo på listen.

LES OGSÅ: Matoma: Fra gutterommet på Flisa til Puerto Rico

Matoma har allerede innledet et unikt samarbeid med Spotify i forbindelse med debutplaten «Hakuna Matoma». Dette er ikke et statisk album, men en type spilleliste som Matoma har planer om å oppdatere og utvide med en ny låt omtrent én gang i måneden, har Matoma uttalt til Billboard.

Det har vært litt av et debutår for Matoma. Allerede i februar kunne nettstedet 730.no melde at Matomas remix av The Notorious B.I.G.s «Old Thing» var verdens mest delte låt på Spotify.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder