EKS-KOLLEGER: Sandra Lyng og Gunnar Greve. Foto: TROND SOLBERG OG ESKIL WIE FURUNES VG

Sandra Lyng og Gunnar Greve har brutt samarbeidet

Alejandro Fuentes er også ute av stallen til manageren

Gunnar Greve (34) har i mange år vært manager for Sandra Lyng (29), men nå er det slutt.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Lyng bekrefter overfor VG at hun har brutt alle kontrakter med Greve – uten å utdype bakgrunnen. Popstjernen har i stedet inngått en avtale med manager Erland Bakke (37) og selskapet Motormouth.

Greve: – Riktig valg

Greve har også brutt sitt mangeårige samarbeid med Alejandro Fuentes (28).

– Det stemmer. Vi har avsluttet samarbeidet med begge disse artistene, både på management og plateselskapssiden, bekrefter Greve overfor VG og legger til:

– Jeg tror nok begge artistene følte at tiden var inne for å finne en annen samarbeidspartner for veien videre. For vår del var dette et riktig valg i en fase hvor vi er inne i en omfattende omstrukturering av MER-selskapene, og hvor ikke minst den internasjonale suksessen med Alan Walker tar mye av tiden og ressursene våre.

Greves nyeste tilskudd i stallen er nemlig den 18 år gamle elektronikakometen Alan Walker fra Bergen.

Fått det med deg? Alan Walker inn på Billboard Hot 100

BRYTER OGSÅ: Alejandro Fuentes. Foto: Frode Hansen VG

Ønsker lykke til

Greve har uansett bare godt å si om Lyng og Fuentes.

– Sandra og Alejandro er fantastiske artister og mennesker, som vi har opplevd enestående ting sammen med. Det har tross alt blitt en del gull- og platinasingler mellom de to artistene de siste tre årene. Vi er både stolte og ytterst takknemlige for å ha fått lov til å jobbe med Sandra og Alejandro og ønsker dem alt godt på veien videre, sier Greve.

VG har ikke lykkes i å komme i kontakt med Fuentes.

Lest denne? Alejandro Fuentes ble pappa

Ny manager: – Fornuftig

Lyngs nye manager er fra før manager for blant andre Ida Maria (31), Didrik Solli-Tangen (28) og Per Sundnes (49). Han har tidligere representert Hanne Sørvaag (36), og er også kjent som Snapsale-gründer.

Hanne Sørvaag: – Vondt å dele det som er sårt

– På generelt grunnlag støtter jeg Gunnar Greve på det at det er fornuftig for artister med jevne mellomrom å bytte management, sier Erland Bakke til VG.

Han viser til at Lyng har hatt en svært positiv utvikling det siste halvannet året med tre singler på topp og mye radiospilling.

Sandra Lyng: – Kjæresten er fornøyd

– Det er naturlig å gå nye veier både når det gjelder plateselskapssiden og managementsiden, og det har med ambisjoner hun har for egen karriere internasjonalt og videre vekst, forklarer han.

– Men har hun noen ny platekontrakt?

– Det kan jeg ikke uttale meg om akkurat nå, svarer Bakke.

2015: Sandra med første hit på på ti år

Artikkelen fortsetter under bildet.

ÅRETS «IDOL»-JURY: F.v.: Øyvind «Vinni» Sauvik, Ina Wroldsen, Gunnar Greve og Sandeep Singh. Foto: Silje Lepsøy

Greve har brutt med flere andre artister de siste par årene. I fjor var det rapperen Kaveh (21) som forsvant ut av stallen, mens året før skilte Greve lag med hiphop-stjernen Lars Vaular (31).

Gunnar Greve ble først kjent gjennom rapgruppen Spetakkel. I tillegg til å ha vært «Idol»-dommer flere år, har han i snart ti år vært manager for artister som Øyvind «Vinni» Sauvik (40), svenske Timbuktu (42), Joddski (38) og Tommy Tee (44). I 2013 opprettet han musikkselskapet og managementet MER, som han eier og driver sammen med en kollega.

Også på hjemmebane er det brudd for Greve. Tidligere denne måneden ble det kjent at «Idol»-dommeren skal skilles fra kona Helene Ree (31) etter seks års ekteskap. Paret har to barn sammen.

Fikk du med deg? «Idol»-deltager forsvarer utskjelt dommer

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder