UTE: Nordmannen Peter Tonstad er ute av varmen hos Jay Z og fratrer sin posisjon som administrerende direktør i Jay Z-kontrollerte Aspiro - som eier Tidal (tidligere WiMP) - etter bare to måneder.Foto: Tidal Foto: ,

Jay Z fjerner norsk toppsjef

Peter Tonstad (43) er ferdig som toppsjef for Aspiro - selskapet som eier den Jay Z-kontrollerte strømmetjenesten Tidal.

 • Stein Østbø

Artikkelen er over fem år gammel

Det er Dagens Næringsliv som melder dette søndag kveld. Tonstad selv bekrefter overfor avisen at han har fratrådt, men ønsker ikke å gi ytterligere kommentarer.

Det har skjedd mye i Tidal - tidligere WiMP - siden Jay Z fikk tilslag på selskapet i mars. Fire direktører er nå borte, samt hele styret i Aspiro - det svenskbaserte selskapet som eide norske WiMP.

Peter Tonstad fikk bare drøyt to måneder i direktørstolen. Han overtok som administrerende direktør den 17. april og er faktisk den første som må gå av de som ble valgt inn i de nye toppstillingene av de nye eierne.

Til Dagens Næringsliv skriver Jana Fleishman - kommunikasjonssjef i Jay Zs selskap Roc Nation - i en epost at de «er takknemlige for at Peter steppet inn som midlertidig administrerende direktør og ønsker han lykke til videre».

LES: Dette gjorde Jay Z og kona Beyoncé i Oslo i mai

Ifølge Fleishman har Peter Tonstad kun fylt en midlertidig posisjon i påvente av en ny toppsjef, likevel er ingen erstatter utpekt ennå.

I et intervju med E24 i april roste Peter Tonstad sin nye sjef Jay Z for å være tett involvert i prosessen rundt Tidal.

– Oppkjøpet er noe av det mest spennende som kunne skjedd selskapet, og dette er veldig gøy for meg. Det er en utfordring jeg setter stor pris på, og som engasjerer, sa Tonstad til E24.

Jay Z tok med seg kona til Oslo i mai for å hilse på det sine arbeidere på det norske Tidal-kontoret, tidligere WiMP. Det er ingen tvil om at Jay Z til tider har følt seg motarbeidet ved sin inntreden på det knallharde musikk-strømmemarkedet.

Flere artikler

 1. Dette gjorde Jay Z og Beyoncé i Oslo

 2. Kanye West og Tidal saksøkes av fan

 3. Tidal-topp ut mot DN

 4. Beyoncé og Jay Z i Norge

 5. Kjendisbesøk tulles med på Twitter

Fra andre aviser

 1. Norsk Tidal-sjef må gå

  Fædrelandsvennen
 2. Norsk Tidal-sjef må gå

  Aftenposten
 3. Tredje Tidal-sjef på to år slutter

  Aftenposten
 4. Tidal tapte nærmere en kvart milliard

  Aftenposten
 5. Jay Z selger en tredjedel av Tidal

  Aftenposten
 6. Ny sjef for Jay-Z’ Tidal

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no