ANKLAGER: Den fornærmede gutten fortsatte forklaringene med Jackson tilstede i rettssalen. Foto: AP Foto: AP

Anklaget Jackson for sexovergrep

(VG Nett) Gutten (15) som har saksøkt Michael Jackson for sexmisbruk, fortalte i retten at Jackson antastet ham ved to anledninger.

ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

Jackson sa at han gjerne kunne gjøre det for ham hvis han ikke visste hvordan det skulle gjøres.

En tydelig medtatt Jackson dukket opp en time forsinket ved rettslokalet i Santa Maria, med tøfler og ikledd pyjamas under dressen.

- Ga oss «Jesus-juice» og sprit
Juryen i Michael Jackson-rettssaken fikk torsdag høre om kvelder med mye alkohol på Neverland.

Den fornærmede, en tidligere kreftpasient, fortalte hvordan Jackson ga ham vin og kalte det for "Jesus juice". Han fortalte også at han ble servert vodka og whisky under besøkene på Neverland-ranchen.

Vitneforklaringene kom etter en dramatisk morgen i Santa Maria. Dommer Rodney Melville truet en stund med å fengsle Jackson som ikke hadde møtt opp i tide. Da Jackson endelig kom, steg han ut av bilen med rufsete hår, sandaler og pyjamas. Han virket svært redusert.

Etter at juryen var informert om Jacksons sykdom gjeninntok den nå 15 år gamle gutten, som har anklaget Jackson for blant annet seksuelt overgrep, vitneboksen. Det er knyttet stor spenning til guttens beskrivelse av selve overgrepene, og ikke minst motangrepet til Jacksons forsvarer Thomas Mesereau.

Jackson risikerer nærmere 20 år i fengsel dersom han blir funnet skyldig i anklagene fra gutten.

Lekte student og lærer

I retten torsdag fortalte også gutten at Jackson fløy han og familien til Miami for å holde en pressekonferanse der han forsvarte seg selv etter TV-dokumentaren Living With Michael Jackson.

15-åringen fortalte også at Jackson hadde lekt en "vi later som-lek" der gutten skulle være en student som gjorde noe ulovlig på skolen, mens Jackson var lærer.

Så fortalte han at Jackson ga ham en brusboks fylt med vin og spurte om han noen gang hadde hørt om "Jesus juice."

- Han sa til meg at Jesus drakk vin. "Vel, vi kaller det Jesus juice", skal Jackson ha sagt ifølge gutten.

Da familien og Jackson kom tilbake til Neverland fra Miami skal det ifølge gutten ha blitt enda mer alkohol. Jackson skal blant annet ha servert vodka og whisky på soverommet og flere andre steder på Neverland.

- Jeg sa til ham at det ikke var bra for meg, men han sa at det ikke gjorde noe og at det ikke kom til å skje noe, sa gutten.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder