Hevder «Hjemme alene»-stjernen ble misbrukt av Jacko

Nederlag for popkongen i retten i går

NEW YORK (VG) Aktor Tom Sneddon sier han vil føre et vitne som hevder det så Michael Jackson sexmisbruke barnestjernen Macaulay Culkin på 1990- tallet.

Roy Freddy Andersen
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

GODE VENNER: Michael Jackson og Macaulay Culkin besøkte Disneyworld i Florida sammen sommeren 1991. Barnestjernen hevder at popkongen aldri har forgrepet seg på ham. Foto: ZUMA PRESS

Dette er bare en av flere 12-15 år gamle pedofili-påstander dommer Rodney Melville i går sa han vil la aktoratet få legge fram som bevis i rettssaken mot popkongen.

Beskjeden var intet mindre enn et brutalt nederlag for Michael Jackson, som inntil i går hadde hatt medgang i rettsforhandlingene i Santa Maria.

Nå skal gammelt pedofili-grums og ødeleggende sexbeskyldninger, som Jacko aldri er dømt eller tiltalt for, fram i retten som en del av bevismaterialet mot 46-åringen.

Vil ikke vitne

Dommer Melville ga i sin kjennelse Tom Sneddon lov til å fortelle juryen om fem gutter som aktor hevder ble sexmisbrukt av Jackson på 1990-tallet.

Den ene av disse er Macaulay Culkin. Han ble verdenskjent da han spilte hovedrollen som den forlatte, men oppfinnsomme gutten i de svært populære «Hjemme alene»-filmene.

Sneddon fortalte i retten i Santa Maria i går at han vil føre et øyenvitne til de angivelige overgrepene, men påstandene blir ikke stående uimotsagt: Culkin hevder nemlig selv at han aldri ble sexmisbrukt av sin gode venn Michael Jackson.

Culkin, som etter filmsuksessene har slitt med rus- og adferdsproblemer, gjentok senest i går gjennom sitt PR-byrå at han ikke vil vitne i saken.

Men Sneddon har mer på lager: Han akter å føre en hushjelp på Neverland som vitne. Hun hevder hun tok Jackson på fersken med fire barn i sengen på 1990-tallet. På gulvet lå undertøyet til alle fem.

Juseksperter var i går enige om at dommeren med et pennestrøk snudde rettssaken mot Jacko på hodet.

Snudde saken

Nå får ikke juryen lenger bare høre om den ene gutten som hevder han ble sexmisbrukt av Jackson i 2003, men også om fem andre angivelige ofre.

- Det forandrer hele dynamikken i saken i favør av påtalemyndigheten, og det gjør det langt mer sannsynlig at Jackson vil bli funnet skyldig, sa CBS-juristen Andrew Cowen i går etter kjennelsen.

Den mest kjente av de fem påståtte overgrepene er fra 1993. Da hevdet en 13 år gammel gutt at han var misbrukt av Jackson. Saken skapte store overskrifter over hele verden, men Jacko skal ha betalt familien 20 millioner dollar (125 millioner kroner) for å droppe beskyldingene.

Ifølge Court TV vil guttens mor og far vitne mot Jackson, men det påståtte offeret, som nå er i begynnelsen av 20-årene, ønsker ikke å vitne.

Men det vil en annen ung mann som hevder han ble sexmisbrukt som gutt av Michael Jackson i 1990. Han skal ha fått to millioner dollar av popstjernen for å trekke tilbake beskyldingene, og mannen er den eneste av de fem angivelige ofrene som vil innta vitneboksen.

- Et komplott

Michael Jackson snakket søndag ut om rettssaken mot ham som kan sende ham i fengsel i inntil 20 år.

Jacko innrømmet at han nå er på sitt absolutte lavpunkt i livet, og hevder han er utsatt for et komplott og at han aldri har sexmisbrukt barn.

Jackson benektet også at han er på konkursens rand.

- Det er ikke sant i det hele tatt. Det er bare et av mange forsøk på å ødelegge for meg. Det er for å dra meg gjennom søla, sa Michael Jackson til Jesse Jackson i borgerrettsforkjemperens radioprogram.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder