STORT: Marion Ravn ble introdusert for Richie tidlig i barndommen, og innrømmer at det er litt absurd å tenke på at hun skal varme opp for den verdensberømte artisten. Til venstre er Richie under sin siste konsert i Norge i 2012. Foto: JØRGEN BRAASTAD / VG
STORT: Marion Ravn ble introdusert for Richie tidlig i barndommen, og innrømmer at det er litt absurd å tenke på at hun skal varme opp for den verdensberømte artisten. Til venstre er Richie under sin siste konsert i Norge i 2012. Foto: JØRGEN BRAASTAD / VG Foto:Jørgen Braastad / Mattis Sandblad / VG,

Marion Ravn skal turnere med Lionel Richie

MUSIKK

Marion Ravn (30) skal varme opp for popveteranen Lionel Richie (65) på hans europaturné. – En fantastisk mulighet, sier Ravn.

Publisert: Oppdatert: 23.01.15 20:06

I begynnelsen av februar legger verdensstjernen Lionel Richie ut på europaturneen «All The Hits All Night Long», og med på ferden er Marion Ravn.

– Det er kjempestort for meg. Å spille for mellom 15.000 og 20.000 er en fantastisk mulighet til å vise musikken min for et større publikum, sier Ravn til VG.

30-åringen forteller at hun tidlig ble introdusert for Richie, og innrømmer at det er litt absurd å tenke på at hun skal varme opp for den verdensberømte artisten, som i løpet av sin karriere har solgt mer enn 100 millioner album på verdensbasis, og laget noen av verdens mest spilte låter.

– Jeg har flere minner fra barndommen. Da jeg var liten pleide pappa å spille låten «Three Times A Lady» høyt i stuen, ler Ravn og legger til:

– Dessuten gjorde Marit og jeg en cover på «Hello»-låten da vi var på turné. Den gang hadde jeg ikke trodd at jeg skulle på turné med ham 15 år etter.

Lionel Richie opptrådte sist i Norge i 2012, fem år etter hans forrige opptreden i Norge.

– Nervøs

Det er imidlertid ikke første gang 30-åringen, samarbeider med store internasjonale navn. I 2006 samarbeidet Ravn med den amerikanske sangeren Meat Loaf.

– Jeg var på turné med Meat Loaf i tre måneder, og jeg kjenner jeg er veldig glad for at jeg har den erfaringen. Det er ganske tøft å gå ut på en scene med bare gitaren å spille akustisk, sier Ravn.

Like før europaturneen slipper Ravn andre del av albumet «Scandal», og innimellom konsertene i Europa, skal 30-åringen for første gang legge ut på Norgesturné som soloartist.

– Jeg er nok mer nervøs for turneen her hjemme. Jeg har varmet opp for andre på turné hele livet, det er det jeg er mest vant til, understreker 30-åringen.

Større ansvar

Ravn innrømmer at hun er spent på billettsalget og sier hun føler et større ansvar rundt disse konsertene.

– På disse konsertene kommer folk bare for å se på meg. Derfor hviler ansvaret mer på meg, enn på de konsertene jeg bare skal varme opp på, sier artisten, som går en travel tid i møte.

– En uke skal jeg opptre i Frankfurt, Berlin, Hamburg, Mandal og Skien. Det blir en morsom uke, jeg tror ikke det går noe direkte fly fra Hamburg til Mandal, ler Ravn.