NY LISTETOPP: Astrid Smeplass er eneste gjestevokalist på albumet som nå ligger øverst på VG-lista. Foto: KRISTER SØRBØ Foto: ,

Plate med Astrid Smeplass topper VG-lista

Først erobret den verdens viktigste albumliste. Nå topper den Norges offisielle salgsliste.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Forrige uke gikk kanadiske Shawn Mendes (16) helt til topps på den amerikanske Billboard-listen med debutalbumet «Handwritten» – noe som også har blitt en aldri så liten norsk seier, siden Astrid Smeplass synger duetten «Air» med Mendes på platen.

I dag kan 18-åringen også notere seg førsteplass på VG-lista med samme plate.

– Veldig gøy! Det er kult at albumet gjør det så bra, og ekstra stas at det nå også går til nummer én i Norge, sier Smeplass, som nylig kunngjorde navneskifte.

«Handwritten» rykker nå opp fra annenplassen den debuterte på forrige fredag. Symbolsk nok legger den seg rett foran siste album fra britiske Ed Sheeran – Mendes' store forbilde, som også VGs anmelder synes han ligner på.

Samtidig slippes det i dag en ny låt med Smeplass' vokal. Den heter «Dawn» og er laget av svenske Eshraque Mughal, som går under artistnavnet iSHi.

Han har jobbet mest med hip hop, R&B og klubbmusikk, som også ligger nærmere Smeplass' eget solomateriale enn hva Mendes-duetten gjør.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder