DRAMATISK NORGESFERIE: Ellie Goulding måtte evakuere beltevognen hun satt i da den gikk gjennom isen. Foto: AFP Foto: ,

Vil kreve erstatning etter Ellie Gouldings norske isdrama

Beltevognen med popstjernen endte i isvannet i Valdres. Eieren varsler erstatningskrav.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Mandag skrev VG om dramaet som oppsto da den millionselgende britiske popartisten Ellie Goulding (29) var på vinterferie i Valdres i begynnelsen av januar.

Les også: I livsfare på norgesferie

– Det jeg vet er at beltebilen gikk gjennom isen, men vi vet ikke hvor dypt den ligger. Det vil komme et erstatningskrav fra oss. Dette var en nokså ny beltebil, sier eieren Ola Moe til Avisa Valdres.

Han er også eier av Eidsbugarden hotell, og forteller videre at bilen ble leid ut av dem til en person ved den lokale luksushytten Eventyrhytta.

Fikk du med deg? – Har løpt av meg puppene

Det er foreløpig uklart hvem som var sjåfør under den etter hvert livsfarlige turen. Eventyrhytta har ikke besvart VGs henvendelser.

GLAMORØS: Ellie Goulding i et mer dagligdags popstjerneantrekk enn de hun lot seg avbilde i da hun ferierte i noenogtyve minusgrader i Valdres. Foto: AFP Foto: ,

Overfor VG utdyper Ola Moe:

– Kjøringen var lovlig, men fikk et uheldig utfall. Hendelsen er rutinemessig rapportert til politiet uten at noe mer har skjedd enn at det er protokollført. Føreren har ikke fulgt instruks, skriver han i en sms.

Husker du? Ellie Goulding har hjerteproblemer

Ifølge Wikipedia oppgir Forsvaret at en beltevogn av denne typen, en BV206, koster 1,3 millioner kroner.

Til Avisa Valdres beretter operasjonsleder ved Vest-Oppland politidistrikt at de fikk melding om dramaet sent på kvelden 4. januar.

– Det var tre personer om bord i beltebilen, som måtte evakueres gjennom taket. Hendelsen skal ha skjedd i nærheten av Lortevikodden på Tyin. Vognen sank. Brannetaten er koblet inn, da det også kan være snakk om forurensing i vannet av en slik vogn. Men å få opp beltevognen er trolig ingen enkel operasjon på vinteren.

Vivian Stensrud ved Innlandet politidistrikt forteller VG at Ola Moe ikke har anmeldt forholdet.

Polfarer Inge Solheim, som blant annet har vært med prins Harry til Sydpolen, var ifølge TV2 involvert i Ellie Gouldings norgesbesøk. Han ønsker ikke å kommentere saken.

– Ellie kommer ikke til å gi kommentarer eller snakke med presse før hun er i Norge i forbindelse med konsert, sier promosjef Margit Bøhn i Gouldings plateselskap, Universal.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder