SEXY PÅ SCENEN: Alexandra Joners opptreden på VG-lista-showet i Bergen fikk tilskuerne til å hyle. Foto: Tor Erik H. Mathiesen / VG

Alexandra Joner: - Vil si farvel til mormor før hun dør

Nektes innreise til morens hjemland Cuba

Ble kalt landsforræder

BERGEN (VG Nett) Stjerneskuddet Alexandra Joner (22) synes det er trist at hun mest sannsynlig aldri får møtt sin cubanske mormor igjen.

  • Martine Lunder Brenne
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

I et intervju med mannebladet FHM som kommer ut på fredag forteller den 22 år gamle artisten om hvorfor hun og moren nektes innreise til Cuba, hvor moren kommer fra.

- For noen år siden var vi med på en demonstrasjon utenfor den cubanske ambassaden i Oslo. Vi demonstrerte for demokrati for det cubanske folket. Det endte med litt av et rabalder, som igjen førte til at vi ikke får reise tilbake til Cuba noensinne, sier Joner til VG.

- Jeg ble bitt i hånden av en kvinnelig diplomat og ble kalt landsforræder, fortsetter hun.

SMELTET PUBLIKUM: Tooji opptrådte med et barnekor bestående av 27 korister i Bergen. Foto: Tor Erik H. Mathiesen / VG

Onsdag fikk Alexandra Joner tilskuerene til å hyle i ekstase da hun entret scenen i sort body og skinnjakke på VG-lista-turneens siste stopp i Bergen. Sammen med blant annet Gabrielle, Tooji, Sirkus Eliassen og Stella Mwangi satt hun et verdig punktum for 15.000 hylende tilskuere i vestlandsbyen.

LES OGSÅ: Stargate-Mikkel har Joner i kikkerten

- Det er trist
Til vanlig er hun er bosatt på Grünerløkka i Oslo sammen med moren, men hele slekten på morens side bor på Cuba. Blant dem er Alexandras bestemor, som hun gjerne skulle møtt igjen.

GA ALT: Samsaya fikk publikum til å synge med på hiten «Breaking bad». Foto: Tor Erik H. Mathiesen / VG

- Jeg synes det er trist at hele mammas familie er der, og så får ikke jeg reise dit. Jeg vil jo få sagt farvel til mormor før hun dør, sier Joner.

Hun forteller at moren hele tiden visste at hun mest sannsynlig ville bli utestengt fra Cuba etter en slik demonstrasjon, men valgte likevel å gjennomføre den.

- Hun synes det er viktig å kjempe for folket sitt selv om det noen ganger kan gå på bekostning av muligheten til å besøke familien, sier artisten.

Saken fortsetter under bildet.

FOR FULL HALS: Pumlikum både sang og danset da Plumbo kom på scenen i Bergen. Foto: Tor Erik H. Mathiesen / VG

Glemmer ikke røttene
Selv husker hun ikke nøyaktig når hun var på Cuba forrige gang, men det var da hun var 14-15 år ganmmel. Videre forteller Alexandra at hun er oppdratt til å engasjere seg for landet hun kommer fra, og at hun gjerne vil utrette mer hvis hun får muligheten.

- Hvis jeg blir enda mer kjent, kan det jo hende jeg også får mer innflytelse på ting. Det hadde vært fantastisk hvis jeg kunne brukt den på å utrette noe for Cuba, sier Joner.

Hun har imidlertid ikke gitt helt opp drømmen om å reise tilbake til Cuba.

- Jeg håper jo at jeg en dag vil få visum slik at jeg kan reise tilbake. Der er der jeg har røttene mine, og uansett hva som skjer glemmer jeg jo aldri hvor jeg kommer fra, slår Joner fast.

Les mer om artistens FHM-bilder i morgendagens VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder