GÅR OVER? Kilder til en svensk nettside hevder at Kanye West og Madonna er blant artistene som nå går fra Spotify til Tidal. Foto:,Reuters/AFP

Breakit: Madonna og Kanye West dropper Spotify for Jay Zs strømmetjeneste

Et titalls artister skal være i ferd med å forlate Spotify for å gå over til konkurrenten, Tidal.

 • Felicia Alvsing
 • Thomas Talseth

Artikkelen er over fem år gammel

Før jul gjorde «Shake It Off»-sangeren Taylor Swift (24) det klart at hun dumpet Spotify, og gikk over til konkurrenten Tidal, musikktjenesten som hiphop-mogulen Jay Z kjøpte tidligere i år.

Nå skal flere artister være i ferd med å gjøre det samme.

Ifølge svenske Breakit, og en kilde de har snakket med, vil et titalls tunge artister, blant annet Madonna, Kanye West og Daft Punk droppe Spotify til fordel for Tidal.

Tidal-brukere vil for eksempel kunne høre Kanye Wests nye album så fort det er blitt sluppet, mens Spotify-brukere vil måtte vente i flere måneder. Forandringen vil i hovedsak gjelde ny musikk, men det kan komme til å gjelde eldre verk også.

Jay Z skal presentere sin nye storsatsning mandag ettermiddag norsk tid. I den forbindelse spekulerer en profilert journalist i bransjebladet Billboard i at flere store albumutgivelser kan bli lansert via Tidal nå – de nært forestående platene fra Rihanna og Kanye West, samt en samarbeidsplate mellom Jay Z og kona Beyoncé.

https://twitter.com/keith_caulfield/statuses/582400627885502464

Det er den norske musikktjenesten Wimp som står bak Tidal som ble lansert i oktober. Den er nå tilgjengelig i noen titalls land, og i løpet av første kvartal rulles strømmetjenesten også ut i Norge.

Tjenesten tilbyr musikkstrømming i høyere lydkvalitet og musikkvideoer, og koster 19,99 dollar, eller 160 norske kroner, i måneden.

Har du lest?Spotify-sjefen slår tilbake mot Taylor Swift

HÅVER INN: Det var gjennom Project Panther Bidco at Jay Z kjøpte svenske Aspiro, som står bak Tidal og Wimp. Foto:Jan Johannessen,VG

For noen uker siden skrev amerikanske Showbiz 411 at Jay Z i februar hadde et møte med Madonna, Kanye West, Daft Punkt, Nicki Minaj, Beyoncé, Jack White og Coldplay-vokalist Chris Martin. Under møte skal de ha diskutert hvordan Tidal kan utvikles til en tjeneste som gir mer penger til artistene enn dagens strømmetjenester gjør.

Spotify skriver følgende i en e-post til VG:

«Vi vil tilby musikk fra hele verden på vår tjeneste, men det har vært sporadiske begrensninger på Spotify helt siden tjenesten ble laget. Vi vet av erfaring at slike ting skjer, de kommer og går, og vi fortsetter å vokse gjennom å levere et godt produkt til våre brukere og artistene som de elsker».

«Vi har hatt de siste albumene til Kanye og Madonna tilgjengelige, så man kan se at denne tilbakeholdingen er veldig begrenset. De siste slippene av Drake, Kendrick osv, viser akkurat hvor vesentlig det er for deres egen karriere å finnes tilgjengelige på Spotify. Noe som igjen er vesentlig for plateselskapenes suksess», fortsetter selskapet.

Aspiro, firmaet bak Wimp og Tidal, har ikke ønsket å kommentere saken.

Også norske artister har de siste månedene valgt å trekke musikken sin fra strømmetjenesten Spotify. I desember skrev VG at «Stjernekamp»-vinner Rita Eriksen valgte å fjerne sitt siste album fra nettgiganten etter å ha tjent kun 65 kroner på seks måneder på singelen «Der ingenting skjer».

VG+:Taylor Swift: Med appetitt på suksess og kjendiskjærester(krever innlogging)

Søndag kveld viste også de samme artistene sin støtte til Jay Zs nye musikkstrømmetjenesten ved å gjøre profilbildene sine på Twitter til cyanblå – den samme fargen som Tidal bruker.

https://twitter.com/kanyewest/statuses/582391919218532352

Les også

 1. Musikk-kommentar: Tyven Taylor Swift

  De store plateselskapene gir deg ikke produktet du som streamingkunde betaler for.
 2. Plateanmeldelse: Taylor Swift - «1989»

  Hun låter fortsatt bra, men mer og mer som alle de andre.
 3. Swift fortsetter kampen mot Spotfiy

  Mens Spotify hevder å ha betalt Taylor Swift opptil 40…

Mer om

 1. Hollywood

Flere artikler

 1. Tidal-artistene latterliggjøres i sosiale medier

 2. Taylor Swift refser Apple Music

 3. Tidal tryner i USA

 4. Album på alle strømmetjenestene- dropper Spotify

 5. Sjekker Beyoncés plasseringer på VG-lista etter mulige falske strømmetall

Fra andre aviser

 1. - Tidal trenger millioner av brukere for å overleve som strømmetjeneste

  Aftenposten
 2. Indignerte artister

  Bergens Tidende
 3. Musikkstjerner er de nye eierne av Tidal

  Aftenposten
 4. Jay-Z skroter Wimp-navnet før amerikansk relansering

  Aftenposten
 5. Beyoncé får fart på piratvirksomheten

  Aftenposten
 6. Artister trekker musikk fra Tidal

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder