UNGPIKEIDOL: Justin Bieber ble arrestert etter å ha dragracet i et boligområde ved Miami Beach, der han ble siktet for å kjøre i påvirket tilstand, og deretter motsatte seg arrest. Politiet i Miami både bilder og overvåkningsvideoen etter pågripelsen. Foto: REUTERS,

AP: Justin Bieber slipper fengselsstraff

Det er ventet at Justin Bieber (20) vil erkjenne seg skyldig i
flere punkter, etter at han ble arrestert for å ha kjørt bil i påvirket tilstand i Miami tidligere i år.

Marcus Husby
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Avtalen med aktoratet fører mest trolig til at popstjernen slipper fengselsstraff, ifølge nyhetsbyrået AP og den amerikanske avisen The Miami Herald.

Ifølge de to nyhetsmediene vil Bieber erkjenne seg skyldig i uaktsom kjøring og at han motsatte seg fengsling av politiet.

Dermed skal den første siktelsen som omfatter fyllekjøring bli droppet av aktoratet.

RETTSLOKALER: Kun Justin Biebers advokater vil møte i onsdagens rettsmøte i tingretten i Miami. Foto: THOMAS NILSSON,VG

Som en del av avtalen skal Bieber delta i et tolvtimers sinnemestringskurs og betale i overkant av 320.000 kroner til veldedighetsprosjekter. I tillegg må 20-åringen betale alle rettsomkostninger.

Det er også ventet at Bieber er nødt til å se flere videoer som skildrer livene til ofre etter fyllekjøring.

På grunn av avtalen med aktoret kommer ikke Bieber til å være med i onsdagens rettsmøte i Miami onsdag ettermiddag, ifølge AP.

Det var i slutten av januar at artisten skal ha drevet med såkalt dragracing i en gul Lamborghini i et boligområde på Miami Beach, da han ble stoppet sammen med rapperen og kameraten Khalil Sharief.

Sharief skal også ha inngått en lignende avtale med aktoratet, ifølge The Miami Herald.

Bieber ble arrestert og siktet for fyllekjøring, samt å kjøre uten gyldig førerkort.

Ifølge politiet la popstjernen kortene på bordet og erkjente at han hadde drukket alkohol og røyket marihuana, samt tatt reseptbelagte piller.

Tidligere i sommer ble Bieber også dømt i en annen sak, etter å ha kastet om lag 20 egg på huset til naboen.

Dommeren beordret popstjernen til to års veiledet prøvetid, fem dagers samfunnstjeneste, betale om lag en halv million kroner i oppreisning og til å delta på tolv ukentlige sinnemestringsmøter.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder