Grand Prix-låten «En godt stekt pizza» streamet en million ganger

Musikkansvarlig i MGP: Ingen garanti for at de vinner finalen

Nordmenn er glade i pizza – tydeligvis også Grand Prix-låter som handler om en godt stekt en.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Staysman & Lazz' bidrag til lørdagens finale er nå spilt over en million ganger hos streamingtjenesten Spotify.

Og det er ikke bare der duoen, som består av Stian Thorbjørnsen og Lasse Jensen, slår de andre Melodi Grand Prix-deltagerne:

I skrivende stund er de to de eneste som er inne på topp 100-listen til iTunes og de er de eneste som har kapret en plass på VG-lista, dog ikke noe bedre enn 26. plass.

– Vi setter utrolig stor pris på at såpass mange har hørt på låta vår. Det er godt å se at forskjellen fra musikkanmeldere til folket forsatt er stor, skriver Thorbjørnsen i en SMS til VG.

Da årets MGP-låter ble anmeldt fikk «En godt stekt pizza» terningkast 1 i både VG, Aftenposten, Dagbladet, Bergensavisen og Fredriksstad Blad, douens egen lokalavis.

Bak Staysman & Lazz, et godt stykke bak, finner vi Alexandra Joner og låten «Cinderella» med over 150.000 avspillinger på musikkstreamingtjenesten. På tredjeplass finner vi Raylee og «Louder» med 123.700 avspillinger og på fjerdeplass Erlend Bratland og «Thunderstruck» med 51.000.

Se den fulle oversikten over avspillingstall nederst i saken.

Bare folket som bestemmer

I år som i fjor, er det bare TV-seerne som bestemmer hvem som vinner lørdagens konkurranse. Etter at NRK i fjor gikk bort fra delfinaler, forsvant også byjuryene. De tidligere fagjuryene glimrer også med sitt fravær.

– Alt har vært prøvd gjennom de 55 årene vi har vært med. Nå er vi tilbake til det at vi ønsker at det norske folket skal avgjøre. Da står vi kollektivt bak bidraget vi sender, sier prosjektleder for MGP, Stian Malme, til VG.

For andre gang er det nå bare mulighet å stemme via SMS.

– Ingen garanti

Men vil de gode streamingtallene si at Staysman & Lazz allerede nå kan bestille flybillett til den internasjonale Eurovision-finalen i Wien?

– Nei, på ingen måte. At de har fått så mye oppmerksomhet og streamingtall er ingen garanti for at de vinner lørdagens finale, sier Vivi Stenberg, musikkansvarlig for Melodi Grand Prix til VG.

– Den seermassen som sitter og ser på NRK en lørdagskveld er mye mer heterogen enn de som streamer og kjøper akkurat denne låten.

Stenberg forteller videre at hun har sjekket flere ulike MGP-nettsider, og ifølge henne er konkurransen fortsatt veldig åpen.

– Det er soleklart at folk har ulike favoritter, så det blir spennende å se hvem som får flest stemmer.

Populære nordmenn

Staysman & Lazz' nye millionsuksess på Spotify er ikke så overveldende, sammenlignet med andre populære norske låter. For eksempel har duoens egen bestenotering til nå, «Kaptein Morgan», seks millioner avspillinger å vise til.

Elektronikastjernen Kygo har på sin side nesten en million avspillinger daglig med sin «Firestone». Den passerer 100 millioner i løpet av de nærmeste dagene.

Nico & Vinz har tidenes mest spilte norske låt hos streamingtjenesten: «Am I Wrong» – har passert imponerende 250 millioner avspillinger.

Slik har Norge hørt på MGP-låtene før den store finalen:

(Tallene er hentet ut fredag ettermiddag)

Erlend Bratland – «Thunderstruck»

Spotify: 51.434

Raylee – «Louder»

Spotify: 123.746

Tor & Bettan – «All Over the World»

Spotify: 10.682

Jenny Langlo – «Next to You»

Spotify: 36.598

Ira Konstantinidis – «We Don't Worry»

Spotify: 33.174

Contrazt – «Heaven»

Spotify: 14.842

Marie Klåpbakken- «Ta meg tilbake»

Spotify: 15.898

Staysman & Lazz – «En godt stekt pizza»

iTunes: 86. plass

Spotify: 1.036.028

VG-lista: 23. plass

Mørland & Debrah Scarlett – «A Monster Like Me»

Spotify: 39.168

Alexandra Joner – «Cinderella»

Spotify: 150.704

Karin Park – «Human Beings»

Spotify: 30.747

PÅ TOPP: Staysman & Lazz har MGP-låten som er soleklart mest spilt av alle finalistene. Etter dem finner vi Alexandra Joner, Raylee og så Erlend Bratland. Foto:NTB SCANPIX,

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder