PLATEAKTUELL: Nick Jonas står på egne bein, og slipper sitt selvtitulerte debutalbum. Foto:Fredrik Solstad,VG

Nick Jonas til VG: Utelukker ikke band-comeback

NYDALEN (VG) Nick Jonas var usikker på hvordan en solokarriere ville se ut, men det var det de alle ønsket. Likevel mener ikke Jonasbrødrene at det er uaktuelt å gjenforenes.

Felicia Alvsing
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

For rundt ett år siden møtte Nick Jonas en vegg. Dagene som en del av The Jonas Brothers var over, og søskentrioen avlyste en verdensturné og et album.

Det var stille en stund – og det gikk måneder uten at Jonas egentlig gjorde noe. Så våknet han en dag og tenkte at det ikke var slik livet skulle være, og at han måtte jobbe mye hardere.

Det gjorde han, og det funket. Kort tid etter er solodebuten et faktum, og singelen «Jealous» topper hitlistene verden over. Debutalbumet «Nick Jonas» er grunnen til at han nå besøker Norge for andre gang.

–Tiden etter The Jonas Brothers har vært veldig fin. Jeg har hatt muligheten til å ta noen sjanser, og finne meg selv som artist. Det har resultert i et album som bærer mye preg av R&B og soul – noe jeg selv liker å høre på, sier han til VG før han fortsetter:

– Mange blir overraskede når de finner ut at jeg inspireres av artister som Stevie Wonder og Prince, The Weeknd og Frank Ocean.

Fine minner

De tre brødrene fra New Jersey ble i likhet med mange andre unge artister kjente gjennom Disney Channel, likevel var yngste Jonas førstemann inn i bransen. Han ble oppdaget som 6-åring når han sang i en frisørsalong, og var med i flere teaterstykker før han og brødrene i 2005 ble signert alle tre. Sammen med The Jonas Brothers hadde de åtte fine år sammen, med fire album og flere verdensturneer.

– Når du ser tilbake på tiden med brødrene dine som The Jonas Brothers – er det fine minner, eller noe som gjør deg flau?

– Jeg sitter igjen med mange fine minner. Jeg elsket det jeg og brødrene mine fikk gjøre sammen, og det passet fint på den tiden i livet. Men nå har jeg en bedre forståelse for hvem jeg er som person og hva som føles riktig for meg som artist. Men det var en fin oppvarming – et fint første skritt mot noe større.

Selv om alle de tre Jonasbrødrene trives med å gjøre egne ting, utelukker han ikke et comeback.

– Jeg vet ikke. Det gjør man aldri. Der og da ville vi gå skitle veier og drive med egne ting. Men en reunion... Det er ikke noe vi har snakket om, men det er klart: Man skal aldri si aldri.

SOLO: Nick Jonas står på egne bein når han slipper sitt selvtitulerte debutalbum. Han er i disse dager i Oslo for å promotere nye albumet. Foto:Fredrik Solstad,VG

Jobber med forholdet

Selv om solokarrieren har fått en bedre start enn Jonas kunne drømme om, har han også forsøkt seg på andre arenaer. I den britiske dramaserien Kingdom spiller han den homoseksuelle bokseren Nate Kulina. Som skuespiller, som en del av en trio eller på egne bein – Jonas er aldri alene.

Han har de siste to årene vært i et forhold med Miss Universe-kronede Olivia Culpo.

– Ja, hun er litt pen, innrømmer Jonas humørfylt.

– Hun er veldig støttende, men det er klart at det er ting man må venne seg til. Jeg har reist mye, så vi har måttet jobbe hardt men det er verdt, og vi har det veldig fint. Vi prøver hele tiden å finne en balanse.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder