Flere hasjsiktelser på Roskilde

Den søtlige lukten av hasj brer seg utover festivalleiren i Roskilde i Danmark. Tirsdag var 19 festivaldeltakere siktet for overtredelser av narkotikalovgivningen.

Artikkelen er over ti år gammel

FESTIVAL-LIV: Enkelte velger å benytte seg av ulovlige rusmidler på Roskilde-festivalen. Her fra fjorårets camp. Foto: Sara Johannessen/Scanpix

Alle de 19 skal ha vært i besittelse av hasj.

- Vi har tatt folk med et par gram og opp til 30 gram. Det er nulltoleranse for hasj, men vi tar først og fremst dem som røyker åpenlyst på festivalområdene. Vi går ikke inn og tømmer lommene på dem som for eksempel sitter og røyker i teltene, sier politiets leder for festivalplassen, Per Heide Sørensen.

Les også:Endres hjemmesnekrete lysshow knust av bomberobot

Antallet siktelser er omtrent på samme nivå som tidligere år, men i fjor beslagla politiet også kokain, heroin, LSE og ecstasypiller. I år har politiet foreløpig ikke funnet noen sterkere stoffer.

Musikkfestivalen i Roskilde åpnet søndag og det er ventet et sted mellom 60.000 og 65.000 besøkende. Nick Cave & The Bad Seeds, Coldplay, Faith No More, Nine Inch Nails, Oasis og Pet Shop Boys er trekkplastrene på årets festival.

Mer om

  1. Roskildefestivalen

Flere artikler

  1. Gjermund Cappelen:
    Slik ble jeg storsmugler

  2. Jenter overfalt på Roskilde-festivalen

  3. Politiet fant maskinpistol hos narkodømt

  4. Kommentar: På gjensyn, Roskilde?

  5. Kygo og Sundfør til Roskilde

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder