OF MONTREAL: Bryan Poole (fra toppen, t.v), Ahmed Gallab, James Huggins, Kevin Barnes, Davey Pierce og Dottie Alexander. Foto: Tim Soter

Indie-stjerne fant inspirasjon i Oslo

Og en uant fascinasjon for håndball

(VG Nett) Kevin Barnes har sjelden vært så langt nede som den første vinteren han tilbrakte i Oslo.

Halstein Røyseland
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL
Of Montreal på MySpace

Indie-stjernen, som startet bandet Of Montreal i Athens, Georgia, i 1996, har norsk kone. Da paret ventet barn for to år siden, flyttet de til Norge for en liten stund.

- På den tiden hadde jeg og kona mi ikke så mye penger. Vi bodde i USA og skulle ha en datter, så vi bestemte oss for å reise til Norge for å føde der, sier Kevin Barnes (34) på telefon fra USA til VG Nett.

Vanskelig tid

Men han var ikke helt parat på hvordan en norsk vinter er.

- Jeg var ikke forberedt på hvordan det skulle være. Vi hadde lite penger, og bodde på sofaen hos en kamerat. Det var en vanskelig tid, innrømmer 34-åringen.

Men ut av alt dette kom platen «Hissing Fauna, Are You the Destroyer?», som bærer stort preg av tiden i Oslo - med sangtitler som «Heimdalsgate Like A Promethean Curse», «Gronlandic Edit» og «A Sentence Of Sorts In Kongsvinger».

Gjennombrudd

Dette ble gjennombruddet til Of Montreal, som havnet på årets lister hos musikkmagasiner som Rolling Stone, Paste og Pitchfork i 2007.

Nå er Of Montreal klare med nytt album 13 oktober. Som på de forrige har Kevin Barnes gjort alt arbeidet på «Skeletal Lamping».

Debatt:Diskuter musikk her!

- Jeg spiller inn alt for meg selv, og bruker tid på å spille inn ideer som jeg har. Til slutt har jeg nok til at det blir et album, forteller Barnes, som rakk å oppdage norske band som Röyksopp, Kings Of Convenience og Serenah Maneesh i løpet av den tiden han tilbrakte i Norge.

Håndballdilla

Det var ikke det eneste han oppdaget.

- Jeg ser mye sport på TV. Det går mest i amerikansk fotball, og basketball, men da jeg bodde i Norge fikk jeg en veldig interesse for håndball. Det er fascinerende og spennende idrett, og det var fantastisk da damene vant OL i Beijing i sommer, forteller Barnes.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder