KONSERT, IKKE PLATE: Askil Holm, Alejandro Fuentes, Kurt Nilsen og Espen Lind har to ganger tidligere gitt ut live-plater etter sine Oslo Spektrum-konserter, men det skjer ikke denne gangen. Foto: Trond Solberg, VG

Hallelujah-kameratene: – Ser dere i Oslo Spektrum!

Kvartetten feirer «Ten Year’s Challenge» med konsert i Oslo Spektrum.

Lørdag 27.april tar Espen Lind (47), Kurt Nilsen (40), Alejandro Fuentes (31) og Askil Holm (38) utfordringen og forsøker nok en gang å fylle Oslo Spektrum, ti år etter at de spilte der sist.

– Det blir både artig og spennende å se om det er interesse der ute fremdeles, det er ikke noe vi kan ta for gitt. Men responsen på Facebook-siden vår har vært svært lovende, sier Espen Lind til VG.

Den siste uken har kvartetten nemlig kjørt en teaser-kampanje på Facebook der de lover å avsløre planene for 2019 på kveldens «Senkveld»-premiere på TV2. Spektrum-konserten er foreløpig det eneste punktet på disse planene.

– Vi tar dette først, så får vi se an responsen når billettene legges ut i dag (fredag morgen, red.anm.), sier Askil Holm.

les også

Lind, Nilsen, Fuentes og Holm sammen igjen

Det hele startet med en telefonsamtale mellom Espen Lind og manager Jan Fredrik Karlsen i fjor høst.

– Vi snakket egentlig om noe helt annet, men jeg nevnte i en bisetning at det i 2019 var ti år siden sist vi spilte i Oslo Spektrum. Kanskje hadde det vært gøy å finne på noe? En halvtime senere ringt Jan Fredrik tilbake. Da hadde han snakket med de tre andre allerede, forteller Lind.

TI ÅR SIDEN: ...og slik så gutta ut i 200 Foto: Kristian Helgesen, VG

Dermed ble det et møte der de fire fant ut at de faktisk hadde savnet hverandre.

– Javisst hadde vi det. Karlsen lagde jegergryte og det ble meget god stemning utover kvelden med mye mimring og mange historier fra forrige runde, sier Kurt Nilsen.

De har møtt hverandre sporadisk i løpet av de ti siste årene, men alle fire har vært samlet kun én gang samtidig i disse årene - i begravelsen til den legendariske bransjemannen - og The Monroes-medlemmet - Lage Fosheim i november 2013, der de sang Leonard Cohens «Hallelujah».

les også

Jan Fredrik Karlsen sa opp jobben

– Det var den første begravelsen jeg har sunget i, og jeg håper det blir den siste. Jeg var helt kjørt i flere dager etterpå. Å synge med en klump i halsen, dét er tungt, sier Kurt Nilsen.

– Det var veldig sterkt. Sammen med Jan Fredrik var Lage veldig delaktig på turneene og som sidekick underveis. Jeg er sikker på at han er til stede med all sin positive energi i Oslo Spektrum i april, sier Espen Lind.

– Vi skal finne en fin måte å hylle han på, sier Askil Holm.

Det er likevel det gode humøret som preger gutta i 2019, noe også deres ferske Carpool Karaoke-seanse på Facebook-siden deres bærer preg av. Som for ti år siden, er det «unggutten» Alejandro Fuentes som må ta rollen som førstereisgutt.

Det betyr også litt vennskapelig mobbing.

les også

Alejandro Fuentes: – En mening med at livet ble vanskelig

Pluss content

– Vi har oppgradert han til dekksgutt, sier Askil Holm.

– Han prøvde seg som skipper, men det gikk ikke så bra, legger han flirende til med klar referanse til da Fuentes kjørte sin nye båt rett i brygga i Kristiansand i 2007.

– Jeg har blitt immun mot dette, forsikrer Fuentes.

– Det er sagt med kjærlighet, sier Espen Lind.

– Men det er den gode energien - det å ha det gøy - vi skal prøve å gjenskape i Oslo Spektrum, ti år etterpå. Vi vet at vi kommer til å få det gøy, og håper publikum får det samme, sier han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder