KLAR FOR FREDSPRISEN: De to norske 14-årige tvillingene Marcus og Martinus Gunnarsen skal opptre på Fredspriskonserten 11. desember. Foto: Gustav Mårtensson VG

Marcus og Martinus skal opptre på Fredspris-konserten

De to norske stjernetvillingene Marcus og Martinus Gunnarsen (14) skal opptre på den Nobel Fredspriskonserten i Telenor Arena.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Vi er så stolte over at vi endelig kan fortelle om at vi skal opptre på årets Nobel Fredspriskonsert! #bignews #peaceisloud, skriver de to på Instagram onsdag formiddag.

STOLT OG GLAD: Slik forteller de norske tvillingstjernene om konsertnyheten på Instagram.

Guttene, som kommer fra det vesle tettstedet Trofors i Nordland, ble først kjent for et større norsk publikum da de vant MGP junior som tiåringer i 2012.

Slo gjennom som tiåringer

Allerede den gang kom sangen deres – «To dråper vann» inn på VG-lista, og året etter fulgte de opp med singelen «Leah» – som ble publisert både på iTunes og Spotify. I år har deres hittil største hit «Girls» blitt vist over 17 millioner ganger på YouTube.

Klar for svensk Idol-finale

Tenåringens suksess har ikke minst vært enorm hos våre naboer i Sverige – og det oppsto nærmest hysteri da tvillingenes konsert i selveste Globen ble utsolgt på bare 14 minutter.

Nå venter en ny opptreden i Globen: Bare tre dager før Nobelkonserten i Oslo, skal de opptre i den svært populære Idol-finalen i Sverige – som blir sendt direkte fra Globen i Stockholm.

Godt selskap

De to tenåringene kommer i godt selskap under den celebre konserten: Fra USA kommer den mangeårige talkshow-suksessen Conan O'Brien for å ledet det hele, og det amerikanske stjerneskuddet Halsey (22) kommer for å opptre. I tillegg har konsertarrangøren sluppet at norske Highasakite skal opptre.

Nobels fredspris 2016 er tildelt den columianske presidenten Juan Manuel Santos (65) for innsatsen han har gjort for å skape fred i landet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder