STERK OG RAK: Etter å ha vært fraværende for presse og fans hele uka under Eurovision i Stockholm, dukket Agnete Johnsen overraskende opp på en spontan pressekonferanse etter at hun røk ut i semifinalen torsdag kveld.
STERK OG RAK: Etter å ha vært fraværende for presse og fans hele uka under Eurovision i Stockholm, dukket Agnete Johnsen overraskende opp på en spontan pressekonferanse etter at hun røk ut i semifinalen torsdag kveld. Foto: Terje Bendiksby NTB scanpix

MGP-Karlsen: – En fordel å være synlig

Lover endringer for neste års Eurovision-bidrag

MUSIKK

STOCKHOLM (VG) Etter Agnete Johnsens Eurovision-exit ser Melodi Grand Prix-general Jan Fredrik Karlsen allerede nå at ting må endres til neste år.

Publisert:

MGP-sjefen har nettopp landet hjemme i Norge – sammen med Agnete Johnsen – da VG snakket med ham fredag kveld.

Karlsen meldte om en fornøyd delegasjon i godt humør, selv om han er enig i at hjemreisen skjer to dager for tidlig.

LES OGSÅ: Håpet knust

For Norge ble slått ut i torsdagens semifinale og blir dessverre ikke å finne i lørdagens Eurovision-finale fra Globen i Stockholm. Der blir kun Sverige representant for Norden, ettersom også Danmark, Finland og Island er slått ut.

– Jeg gjentar det jeg sa i torsdag kveld; jeg er kjempestolt over innsatsen til Agnete, men må bare ta til etterretning at Europa ikke var enig med oss hjemme i Norge om at «Icebreaker» var den beste låten, sier Karlsen.

– Har du rukket å tenke på hva som gikk galt?

LES DENNE OGSÅ: Moren støtter Agnete

– Det har vært en utrolig innholdsrik uke, og for meg – for første gang – er det stort å oppleve hele Eurovision-sirkuset på nært hold, jeg elsker jo slike svære arrangementer. Det er som å være på frifot i godtebutikken for meg. Men når det er sagt, så ser jeg nå at det kan være en klar fordel å være synlig og tydelig i dette sirkuset – at det hadde vært en fordel å vise seg frem. Det er en erfaring jeg har gjort. Men jeg presiserer at dette ikke er ment som en kritikk til noen. Her har alle gjort en kjempejobb, både Agnete og NRK, sier Karlsen.

På grunn av en ustabil mental situasjon, måtte Agnete Johnsen ta en pause fra alle pressekonferanser, fanmøter og delegasjonstreff for å konsentrere seg hundre prosent om sin sceneopptreden i torsdagens semifinale.

Det holdt likevel ikke til å kvalifisere seg til lørdagens finale.

HUSKER DU?: NRK trygge på at Agnete Johnsen er klar for Eurovision

– Vi gikk ut med høye ambisjoner om å vinne, og det skal vi gjøre til neste år også. Låten var et modig valg og magefølelsen var god hos alle, men det fenget åpenbart ikke resten av Europa. Det får vi bare ta til etterretning, sier Jan Fredrik Karlsen.

Til tross for semifinaletapet er han ingen slagen mann.

– Man lærer noe nytt hele livet, og jeg legger meg ikke ned for telling på grunn av dette. Vi gyver løs igjen neste år. Da skal vi vinne, og det gleder jeg meg til!

Her kan du lese mer om