KJØTT I 1980: Fra venstre Jøran Rudi, Per Kristian Tro, Helge Gaarder og Erik Aasheim. Bak trommene: Michael Krohn.
KJØTT I 1980: Fra venstre Jøran Rudi, Per Kristian Tro, Helge Gaarder og Erik Aasheim. Bak trommene: Michael Krohn. Foto: Kjøtts hjemmeside, gjengitt med tillatelse fra Jøran Rudi ,

Kjøtt-bassist døde plutselig

MUSIKK

Per Kristian Tro, bassist i det legendariske norske
rockebandet Kjøtt, er død 60 år gammel.

Publisert: Oppdatert: 30.10.15 06:51

Tro fikk hjertestans og døde brått på ferie i Hellas, opplyser hans venn og tidligere bandkollega Jøran Rudi.

Per Kristian Tro spilte bass i Kjøtt, som har blitt omtalt som et av de viktigste i den norske punk-bølgen på slutten av 70-tallet. De holdt det gående fra 1979 til 1981 og ga blant annet ut en EP som har blitt kåret til det fjerde beste norske album noen sinne i en stor kåring i Morgenbladet.

Jøran Rudi spilte gitar i bandet og kjente Per Kristian Tro svært godt.

– Vi har kjent hverandre siden vi var 11 år på Kolbotn. Han var min beste venn frabarndommen, vi har gjort masse sammen, gutteting, tenåringsting – og at endte vi opp i band sammen var bare helt naturlig, sier Rudi til VG.

– Vi var venner både før og etter bandet, og jeg snakket med ham for bare noen uker siden.

Etter bandet Montasje, med fire av Kjøtts medlemmer, ble Per Kristian Tro lærer i den videregående skolen. Nå hadde han ikke lang tid igjen til pensjonsalderen.

– Han gledet seg til livet etter skolen. Han var en betrodd og fin fyr som lærer og har inspirert og gledet mange generasjoner av ungdommer. Han hadde hovedfag i historie, og skrev om spredningen av norske navn på gårder i Northumbria i England, forteller Jøran Rudi.

Kjøtt ga ut albumet «Op.» før de ga seg i 1981. Monasje, med Per Kristian Tro på bass, ga ut albumet «Presence!» i 1982.

PS: Kjøtt var det første bandet til Raga Rockers’ frontfigur Michael Krohn. Krohn var noen år yngre enn de andre Kjøtt-medlemmene, men ble kjent med gjengen fra Kolbotn gjennom en felles venn av Per Kristian Tro som gikk på Forsøksgym. Kjøtts frontfigur og vokalist Helge Gaarder døde i 2004.

Kjøtts hjemmeside

Les enda mer om Kjøtt på Dagsavisen-journalist Bernt Erik Pedersens blogg «Alle liker Kjøtt»