ZIGGY STARDUST: David Bowie kom flyvende på skjermene bak i det samme kostymet som Kate Moss bar på scenen: Det over 40 år gamle scenekostymet fra Ziggy Stardust-perioden. Foto: Getty Images

David Bowie kledde opp Kate Moss i over 40 år gammelt scenekostyme

Rockikonet (67) valgte seg moteikonet Kate Moss til å hente sin Brit Award. Kate Moss holdt også tale på vegne av Bowie.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Brit Awards gikk av stabelen i går kveld, og prisen for beste mannlige artist ble tildelt David Bowie, etter det overraskende comebacket med suksessplaten «The Next Day».

Mediesky Bowie, som ikke har gjort noen intervjuer eller konserter i forbindelse med platen, hentet ikke prisen selv. I stedet sendte han det britiske modellikonet Kate Moss. Hun hadde på seg en av jumpsuit fra David Bowies «Ziggy Stardust»-periode.

Sjekk Bowies plasseringer på VG-lista her!

Den ble ifølgte Daily Mail brukt under en konsert i London i 1972, senere kjent som Bowies «kaninkostyme».

Moss fikk prisen fra eks-Oasis-sjef Noel Gallagher og holdt talen slik Bowie hadde forklart henne.

TAKKET PÅ VEGNE AV BOWIE: Kate Moss på scenen sammen med Noel Gallagher og Brit Award-statuetten til rockikonet David Bowie. Foto: Pa Photos

- David har bedt meg om å si dette: Ifølge en japansk myte bor kaninene fra dette kostymet på månen. Kate kommer fra Venus, jeg er fra Mars. Jeg er svært beæret for å ha fått Brit Award som beste mannlige artist. Det er en flott måte å avslutte dagen på. Tusen takk, og Skottland: Bli hos oss, uttalte Bowie via Moss i talen. Han refererte altså til den pågående debatten om skotsk uavhengighet fra Storbritannia.

Indierockerne Arctic Monkeys ble historiske i går da de som vant Brit Award både for beste album og beste gruppe for tredje gang.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder