NUMBER ONE: Julie Bergan legger ikke skjul på at hun er gira på førsteplassen!

NUMBER ONE: Julie Bergan legger ikke skjul på at hun er gira på førsteplassen! Foto: Fredrik Bedsvaag

Julie Bergan nærmer seg toppen av VG-lista

BERGEN (VG) «Arigato» ligger på andreplass, og Julie Bergan (22) håper på å kunne erobre toppen. Men det gjør henne litt nervøs.

Felicia Alvsing
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Julie Bergan har hatt fire låter på VG-lista, men det er kun én som har kommet seg til andre plass. Er førsteplassen innen rekkevidde?

Dersom vi skal tro henne selv, så er den det. «Arigato» ligger allerede på topp av Spotifys toppliste i Norge, over låter fra Alan Walker, Freddy Kalas og Matoma.

– Det er én plass igjen til toppen. Det føles helt sykt, og jeg tror egentlig ikke jeg har skjønt det heller. Den har vært på toppen av Spotify-listen i to uker og bare det er en milepæl i seg selv. Men nå er toppen av VG-lista nær, og det er en sjanse for at jeg kommer dit. Da er den offisielt nummer én. Jeg tør ikke helt å tenke på det, sier hun til VG og fortsetter:

– Det er et mål jeg har hatt siden jeg var liten, smiler hun.

Les også: Julie Bergan gjør popsuksess

Røffere stil

Den siste tiden har vi fått en litt tøffere versjon av jenta som først ble kjent som vokalist Cir.Cuz' «Supernova» i 2013. I april debuterte hun innen hiphop med et vers på en remiks av Karpe Diems «Attitudeproblem», og i låten som nå kan ta førsteplassen på VG-lista er det en røffere Bergan som fenger lytterne. Det har hun jobbet hardt for.

– Jeg tok en liten pause fra skriving og utgivelser for å finne sounden min. For å finne meg selv litt. Når man nå ser på tallene og plasseringene, så var det verdt det. Det er et resultat på at all tid og alle krefter det tok.

– Hvorfor tror du det er denne låten som er på vei mot toppen?

– Samtidig som den har et dansbart dropp, så har den fine melodiøse vers. Og så er den litt rar. Litt schizofren, noe jeg tror gjør at folk synes den er interessant. Den er derfor også mer lik meg som person. Ikke schizofren, men litt rar og tullete.

Så du denne? Astrid S og Julie Bergan møttes på Rådhusplassen - nå bor de sammen

Vil nå ut internasjonalt

Skulle Bergan nå førsteplassen på VG-lista med «Arigato» setter hun seg ikke ned og hviler på laurbærene. Hun har planer - selv om alle ikke er helt konkretisert enda.

– Jeg har et mål om å bli internasjonal artist. «All Hours» gikk ganske bra i Danmark, og «Arigato» ligger på topp 100-listen på Spotify i Sverige, så låtene får en del avspillinger i andre land. Jeg har et håp om at låtene klatrer på listene utenlands slik jeg når litt ut over landegrenser og får opptre der.

Så du denne? Gjenopplev øyeblikkene fra Rådhusplassen!

Mot slutten av sommeren har hun også tenkt til å slippe nytt materiale, og etter hvert et album, og hun innrømmer at det er litt forventninger på det neste etter at «Arigato» har gjort det så bra.

– Det er litt nerver knyttet til det, men det er nok fordi jeg forventer veldig mye av meg selv. Så jeg føler et press på å følge opp den bragden, men samtidig er jeg veldig stolt over hvor bra dette gikk. Det viktigste er uansett at jeg er stolt av det, så får det gå som det går, sier hun.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder