HEDRET: Janet Jackson fikk en Ultimate Icon-pris under prisutdelingen i Los Angeles. Foto:Chris Pizzello,Ap

Janet Jackson vant ikon-pris

49-åringen som har vist seg sjelden offentlig de siste
årene, mottok en ærespris under helgens BET Awards.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Under søndagens BET Awards, en pris stiftet av Black Entertainment Television for å hedre afroamerikanere og andre minoriteter i populær- og underholdningsindustrien, fikk rundt åtte millioner amerikanske seere oppleve at Janet Jackson mottok en «Ultimate Icon»-pris.

PAR: Janet Jackson med kjæresten Wissam Al Mana på Giorgio Armanis høstvisning i Milano i 2013. Foto:Alessandro Garofalo,Reuters

Det er bare én måned siden Jackson, som har hatt en pause fra rampelyset, først annonserte at det nå kommer ny musikk fra den kanten for første gang på sju år, og så for en uke siden slapp sin nyeste singel som fikk en 4-er av VGs anmelder.

Takket for støtten

Søndag kveld startet hyllesten av Jackson med en videomontasje av artisten opp gjennom årene. Ifølge People gikk montasjen over i en medley av danseopptredener fra Janets største hits. Også Janet selv kom på scenen, etter danse-hyllester fra Ciara, Jason Derulo og Tinashe. Ikon-prisen hun ble tildelt var i kategorien «Music Dance Visual», og ble delt ut for første gang.

– Jeg er så takknemlig for støtten dere alltid har gitt meg, og for min vakre far og vakre mor, sa Jackson mens hun kikket bort på foreldrene som satt i salen, ifølge People.

Har du lest: Janet hardt ut mot Michaels lege

Juryens begrunnelse var at Jackson er «en inspirasjon for mange andre artister. Jackson kombinerer musikk, dans og visuelle uttrykk på en unik og banebrytende måte».

Ny turné

I 2012 giftet Jackson seg med milliardæren Wissam Al Mana. Han havnet i norske medier året etter for å ha signerte oppsigelsesbrevet til norske Marte Deborah Dalelv som mistet jobben etter at hun anmeldte en kollega i Dubai for voldtekt.

Janet Jackson har hatt seks låter og fem album på VG-lista. «Black Cat» nådde høyest listeplassering med en 5. plass i 1990. Albumene «All For You» og «The Velvet Rope» nådde 4. plass. Hun har annonsert en kommende turné med 36 opptredener i Nord-Amerika som starter i Vancouver i august.

FANS: Janet Jackson på scenen i Los Angeles søndag. Foto:Chris Pizzello,Ap

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder