FARGERIK LEGENDE: Prince under en konsert i Rio De Janeiro i 1991. Foto: Magnar Kirknes VG

Princes hjem blir museum

Den avdøde artistens hjem og studio, Paisley Park, skal
åpnes for publikum i oktober.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det er Princes søster, Tyka Nelson, som opplyser dette til Associated Press.

– Å åpne opp Paisley Park er noe Prince alltid ønsket å gjøre, og noe han jobbet aktivt med å få til, sier søsteren.

– Bare noen få hundre mennesker fikk muligheten til å se området mens han levde. Nå kan fans fra hele verden oppleve Princes verden for første gang, understreker hun.

Paisley Park i Chanhassen i Minneapolis er på hele 6000 kvadratmeter og er i tillegg til å ha vært Princes hjem siden 1985, også stedet han har laget mye av sin musikk.

Ida spilte bass for Prince: – Privat var han enormt ydmyk

Omvisninger på 70 minutter skal tilbys publikum fra 6. oktober, og skal ta turen innom studioene der Prince spilte inn og produserte de fleste av sine største hits, og området der han øvde før turneer og avholdt private konserter. Flere av hans private eiendeler vil også stilles ut.

BLIR MUSEUM: Paisley Park i Minnesota, Dette bildet er tatt på kvelden 21. april - dagen han døde. Foto: Thomas Nilsson VG

Billettprisene startet på drøye 300 kroner, men man skal også kunne få mer eksklusive pakketurer for 800 kroner og oppover.

Graceland Holdings, selskapet som driver omvisningene i Elvis’ hjem Graceland, skal også stå for de guidede turene på Paisley Park. De har anslått mellom 1200 og 5000 besøkende daglig på det meste.

Sjekk den prisen: Prince-gitar solgt på auksjon

Planene er avhengig av godkjennelse fra kommunen, og en høring skal finne sted 20. september og deretter tar bystyret avgjørelsen 3. oktober, ifølge AP. Ordføreren har allerede uttalt seg i positiv retning.

Det var 21. april i år Prince ble funnet livløs i en heis i Paisley Park. Politiet rykket ut og gjenoppliving ble forsøkt, men artisten ble erklært død på stedet et kvarter senere. Han ble 57 år gammel.

Obduksjonsrapporten som ble lagt fram i juni, viser at Prince døde av fentanyl-overdose.

Minneord: Pophistoriens største multitalent

Nylig hevdet en anonym kilde at artisten kan ha dødd av feilmerket medisin med fentanyl, et syntetisk smertestillende opioid som er 50 ganger kraftigere enn heroin. Han skal ikke ha hatt noen resept på smertestillende i tiden før dødstidspunktet.

Prince levde utad under et strengt helsemessig regime. Han var en svoren veganer, og i studioet hans Paisley Park var det strengt forbud mot røyking og drikking. I studioet var det også forbud mot banning.

Les også: Her levde og døde Prince

Prince slet med hoftesmerter i elleve år, og skal derfor ha tatt mye av smertestillende medisiner. Det har blitt spekulert i at Prince ikke skal ha operert seg på grunn av sin religiøse overbevisning som Jehovas vitner, ifølge The Guardian.

En dommer har oppnevnt Bremer Trust til å bestyre boet etter artisten, som ikke etterlot seg noe testamente. Enn så lenge er det ikke avgjort hvem som arver etter artisten, siden han var skilt og ikke har noen bekreftede barn - selv om en 39-årig mann nylig hevdet å være Princes sønn. Ifølge AP er det sannsynligvis søsteren Tyka og fem halvsøsken som står nærmest til å overta formuen på rundt 2,5 milliarder kroner.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder