Din stemme kan avgjøre Grand Prix

I kveld er det duket for et av årets mest sette og mest omtalte TV-program: Melodi Grand Prix - programmet folk elsker og hater, men som alle har en mening om.

ARTIKKELEN ER OVER 18 ÅR GAMMEL

DIN telefonstemme kan i kveld avgjøre hvem som vinner den norske Grand Prix-finalen.

Men: Du har ingen grunn til å stresse med avstemningen: Du har nemlig hele 25 minutter til rådighet for å avgi din stemme. Er DIN artist opptatt, ring en gang til.

I første del av den store Grand Prix-finalen fra Oslo Spektrum der HC Andersen er hovedprogramleder, blir de tolv finalistene presentert en etter en.

Rett før første del avsluttes, blir telleapparatene åpnet. Under den 25 minutter lange pausen, mens TV-seerne hjemme i stuene kan kose seg med en reprise på «Fredrikssons fabrikk», kan du ringe inn telefonstemmen din.

Du har også mulighet til å ringe inn stemmen din via SMS.

Superfinale

Telefonstemmene dine blir sluset inn til et regionsenter: Stemmer du f.eks. i Lillesand, blir stemmen din registrert i tallene som oppgis fra Kristiansand, og stemmer du fra Røros, er din stemme med i tallene fra Trondheim.

Når byene kalles opp, får den melodien som har fått flest telefonstemmer, 14 poeng, nr. 2 får 12 poeng, nr. 3 får 10 poeng osv.

Fagjuryen, som ledes av NRKs Grand Prix-ekspert Jostein Pedersen, har dobbeltstemmer. Den gir 28 til den beste sangen, 24, 20 osv. nedover.

De fire sangene som har fått flest poeng, går videre til en superfinale. Også her kan TV-seerne i de tusen hjem stemme. Men under superfinalen har du bare ti minutter til rådighet for å ringe inn din stemme.

Fest i Spektrum

Det blir stor Grand Prix-fest i Oslo Spektrum i kveld, og etternølerne har god mulighet til å sikre seg plass. I går kveld var det fortsatt noen ledige billetter.

Om du er i Spektrum, får du også sjanse til å stemme: Alle som har med seg mobilen inn i Spektrum, kan stemme via SMS.

Skal du stemme via SMS, gjør du følgende:

Kodeord: MGP (mellomrom for låt fra A-L).

Sendes til 1987.

Tjenesten koster kr. 3.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder