Få er kastet så mye øl på

Få er blitt kastet så mye øl på som Håkon Moslet (29). Men det er ikke derfor han slutter i Dagbladet. I morgen begynner Norges mest omstridte plateanmelder som musikksjef i Petre.

ARTIKKELEN ER OVER 17 ÅR GAMMEL

- Begrep og begrep. Jeg er overrasket over all den hyggelige responsen som har kommet i forbindelse med at jeg skal slutte i Dagbladet. Det er vel gjerne sånn at de peneste ordene kommer først under begravelsen.

- Er det kjipt å bli kalt «Norges mest forhatte musikkjournalist»?

- Jeg må tåle at folk slenger dritt eller heller øl på meg. Så lenge det ikke er kniv med i bildet, går det greit.

Det finnes mange historier om Håkon Moslet. Noen handler om hvor full han har vært. Andre handler om hva artister er i stand til å gjøre med en musikkanmelder, bare de er sinte nok.

På hagefesten til Universal Music for tre år siden endte Moslet i en heftig diskusjon med musikkprodusenten Ole Evenrud, hvorpå Odd Espen Skjærbekk i bandet Dusty Cowshit kastet ham over et gjerde - før megler Lage Fosheim rakk å reagere.

- Og på Roskilde ble du banket opp av Gluecifer fordi du ikke hadde anmeldt platen deres?

- Ja. I løpet av mine seks år i Dagbladet er det den mest ubehagelige opplevelsen. Jeg ble fryktelig lei meg og satt ut.

- Anmeldte du Gluecifer etter det?

- Den siste plata deres ga jeg terningkast 5.

- Du er ikke alltid så hyggelig i fylla du heller?

- Jeg visste det måtte komme. Ofte drikker jeg for å avreagere, som mange andre.

- Men du blir ofte fullere enn de andre?

- Ja, kanskje det, men jeg vil ikke at du psykologiserer dette i for stor grad. Jeg har ikke festa hardere enn andre single folk i 20-årene, bare vært mer synlig. I 97-98 nådde jeg en topp. Fortsatt synes jeg det er gøy med en fest, og møter alltid kjentfolk ute. Jeg mener forresten at det med bekjente er undervurdert. Jeg er ikke så god på det med nære venner, men har veldig mange bekjente.

- Din kommende radiosjef Nils Heldal sa i et intervju at han er opptatt av at ingen skulle «ha noe på ham».

- Det er ikke jeg så opptatt av.

Vi er i Moslets nye leilighet på Briskeby, rett ved restauranten Bølgen & Moi. CD'ene ligger foreløpig i pappesker, men et flunkende nytt kjøkken har kommet opp. Han har stor hage med englestatue.

- Jobb i Staten, ny kåk på beste vest og barn på vei: Er det et nytt liv du har på gang?

- Jeg gleder meg veldig til å bli pappa, men jeg kommer ikke til å forandre personlighet. Det er ikke sånn «VAR forfylla rockejournalist, BLE far på vestkanten». Sammentreffene er tilfeldig. Jeg planlegger ikke livet mitt så nøye.

Moslet slenger en Grandiosa i ovnen og serverer kald øl.

- Hvorfor vil du til Petre?

- Jeg tror jobben blir veldig utfordrende og spennende. Jeg vil nok savne Dagbladet, for jeg er veldig knyttet til den avisa. Helt til jeg møtte Trude har det vært min største kjærlighet. Men jeg har alltid oppfordret folk til å ta sjanser, så da må jeg jo gjøre det selv.

- Hittil har du jobbet døgnet rundt. Blir det anledning til å roe litt ned nå?

- Nei, det blir vel ni til fire og så 22 til 02. Jeg må følge enda nøyere med nå, så jeg må få med meg alle konsertene. Petre skal alltid ligge et par hakk foran Akersgata.

- Har du vært utbrent noen gang?

- Tjaaa . . . njeeei, jeg har kanskje vært i nærheten. Man kan nok ikke ha den intense livsstilen så veldig lenge. Men samtidig er jeg glad jeg har hatt den. Alt går i faser, er det ikke det de sier i «Kalde føtter»? Jeg liker den TV-serien. Det er et slags samlivskurs.

- Hvorfor tror du utgavesjefen i Magasinet falt for en syv år yngre, utskjelt og rølpete Lillestrøm-supporter?

- Selv om mennesker fremstår som veldig ulike utad, kan de ha mange felles ting som binder dem sammen. For Trude og meg sa det klikk selv om vi kom fra to forskjellige verdener.

- Hvorfor tror du Petre vil ha en musikksjef uten utdanning?

- Jeg tror de trenger sånne folk. Vår bransje bør fortsatt ha rom for outsidere. Men jeg hadde nok passet som student også. Jeg har jo lest fire aviser hver dag siden jeg var syv år. Vårt Land, blant annet.

- Jøss!

- Jeg kommer fra et KrF-hjem. Så det er blitt noen heftige debatter rundt middagsbordet opp gjennom årene. Men vi var alltid venner igjen da vi reiste oss opp etterpå. Det er nok der jeg lærte at man ikke behøver å bli såret selv om man er uenige i noe.

- Hvorfor vil du ikke spille Anastacia i Petre?

- Fordi det blir bakpå av Petre å gjøre det. Shakira, derimot! Hun er ung, ny, internasjonal superstjerne med et genuint talent. Jeg sa det i jobbintervjuet: Vi må spille Shakira, ikke Anastacia.

- Og så er du Lillestrøm-fan, da?

- Lillestrøm er et ukult lag å like, og det passer meg bra. Et lag som er litt hatet.

- Hvor mange plater har du?

- Et par tusen.

- Skal du ha et eget rom til dem i den nye leiligheten?

- Nei, de skal på veggen i stua. Trude har nevnt noe om å ha dem i gangen, men det er det ikke snakk om. Akkurat der setter jeg ned foten.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder