I JULESTEMNING: Maria Arredondo håper hun treffer et litt eldre publikum enn det hun vanligvis har med sin nye juleplate. Foto: Mattis Sandblad

I JULESTEMNING: Maria Arredondo håper hun treffer et litt eldre publikum enn det hun vanligvis har med sin nye juleplate. Foto: Mattis Sandblad

Marias jul

FROGNERSETEREN (VG) - Det er egentlig helt vilt. Jeg er 20 år og har gitt ut tre plater. Jeg må vel gi ut en ny popplate til neste år. Men nå er det fullt fokus på juleplaten.

Kurt Bakkemoen
ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

Vennesla-jenta Maria Arredondo (20) har nettopp hatt en liten førjulskonsert for VG i lyset og varmen fra peisen på Frognerseteren restaurant. Utenfor øser regnet med.

Les den ferske plateanmeldelsenPlasseringer på VG-listaMusikkextra

- Ikke akkurat julestemning. Det var det heller ikke da jeg spilte inn juleplaten i høst. Jeg ønsker utfordringer, og denne platen er ganske annerledes enn mine to første popplater, sier Maria, og understreker:

- Jeg har alltid ønsket å lage en juleplate med de sangene som er min jul. Det er første gang jeg synger på norsk på plate. Det er mer nakent å synge på norsk, samtidig blir det mer personlig, og jeg synger på sørlandsk, sier Maria Arredondo.

Under arbeidet med platen har hun blant annet hatt besøk av tungrocklegenden Jon Lord fra Deep Purple og Whitesnake.

- Jeg er utrolig stolt av å ha jobbet med ham. Hans arrangementer preger tre av sangene på platen, og jeg synes han har vært med på å gi den et litt klassisk preg, sier Maria. Bortsett fra Disney-sangen «When you wish upon a star» er alt på norsk.

Eldre publikum

- Sammen med «Sonjas sang til Julestjernen» er dette sanger som minner meg om julaften, mens «Det lyser i stille grender» og «En stjerne skinner i natt» er litt sånn lille julaften-følelse og «Deilig er jorden» den høytidelige julefavoritten min, sier Maria Arredondo.

- Jeg tror jeg kanskje får et litt eldre publikum enn jeg har hatt før. Jeg vet sannelig ikke om det er mange av mine venner eller venninner som kjøper juleplater. Jeg får vel tvinge dem til å kjøpe min plate, smiler hun.

Da VG spør henne om hvordan det går med kjæresten svarer hun:

- Trygghet og glede

- Det går dårlig! Jeg har ingen kjæreste nå.

Før jul skal Maria Arredondo reise rundt til 15 steder i landet og lansere platen sin og ha minikonserter på kjøpesentre.

- Julen skal jeg feire hjemme i Vennesla med mamma og pappa. Jul betyr trygghet og glede for meg. Julaften skal vi som vanlig i Vennesla frikirke. I år blir det nok sånn at pappa skal spise pinnekjøtt og vi andre kalkun.

Jeg har tidligere prøvd å gi familie og venner egenproduserte gaver, som f.eks. et strikkeskjerf.

Problemet har vært at jeg ikke har fått dem helt ferdig til julaften og har måttet gi bort halvferdige skjerf med strikkepinnene i! I år satser jeg heller å lage smykker som gaver, sier Maria.

Hun har sine julegaveønsker klare:

- Jeg er fullstendig hekta på sudoku og ønsker meg noe i den leia. Tøfler og pyjamaser er alltid gode gaver til meg, sier Maria Arredondo.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder