EKSENTRISK: Netta Barzilai hylles for sin særegne stil. Foto: PROMO/FACEBOOK

Netta Barzilai er Eurovision-favoritt

Netta Barzilai (24) spås å vinne Eurovision Song Contest foran Alexander Rybak og alle de andre i Lisboa i mai.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

24-åringen vant «The Next Star»-konkurransen i hjemlandet i februar og dermed retten til å representere Israel i Eurovision. Da var det ikke bestemt hvilken låt nasjonen skal konkurrere med i Lisboa.

Fikk du med deg? Milliontall for Rybak

Søndag kunngjorde den israelske Eurovision-komiteen at Barzilai skal fremføre en uptempo og rytmisk låt med tittelen «Toy».

Barzilai og Israel ligger helt øverst på bettingoversikten til Oddschecker.com. Norge ligger i skrivende stund på en niendeplass , rett under Sverige

Israel vant Eurovision i 1978 og 1998, og på Eurovision-fangruppen på Facebook spekuleres det på om de vil følge opp denne «20 års-trenden» med å håve inn seieren også i 2018. Israel vant for øvrig også i 1979.

Israels låt har et sterkt feministisk budskap. «Se på meg, jeg er en vakker skapning», synger artisten innledningsvis.

«Wonder woman don’t you ever forget/ You’re divine and he’s about to regret/ I’m not your toy!/ Not your toy/ You stupid boy», lyder det i deler av teksten.

Benjamin Ingrosso (20): Skal kjempe mot Rybak

Med unntak av strofen «Ani lo booba», som betyr «jeg er ingen dukke», er hele låten på engelsk.

– Jeg er superstolt over å representere dette kunstverket som så mange står bak. La lekene begynne, skriver Barzilai på Facebook.

Rybak om presset: – Det blir ikke lettere

(Artikkelen fortsetter under musikkvideoen)

Barzilai er den første kvinnen til å representere Israel i konkurransen siden 2014.

24-åringen skal kjempe i semifinale 1 i Lisboa 8. mai, mens Rybak og Norge skal i ilden i semifinale 2 to dager senere. Der møter vi både Sverige og Danmark.

Det endelige «slaget» står lørdag 12. mai.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Tradisjonen tro lader Israel opp til den store Eurovison-finalen med å invitere alle de andre deltagerne på et todagers besøk i midten av april for at de skal bli kjent med hverandre. Jerusalem Post skriver at 25 av de totalt 43 deltagerlandene allerede har takket ja.

MGP-general: Derfor vil vi vinne Eurovision

De norske vinnerne pleier å ta turen, men VG har ikke lykkes i å få bekreftet fra NRK at Rybak legger Israel inn på kjøreplanen.

Oppdatert? Rybak gjorde det igjen

Nederlandske Dennis Van Ee, skribent på Eurovision-nettstedet ESCDaily.com, skrev tidligere i uken at han tviler på at Rybak kan håve inn seieren enda en gang.

Tilbakeblikk: Husker du dette MGP-comebacket?

Van Ee, som liker den norske låten, henter frem en rekke eksempler på at tidligere vinnere har gått på større eller mindre smeller ved å prøve lykken på nytt. Unntaket er irske Johnny Logan (63) – og nettopp derfor vil ikke ESC-skribenten si at det er komplett umulig for Rybak å vinne for andre gang.

Nysgjerrig? Tidenes største Eurovision-hits i Norge

Om Netta Barzilai mener Dennis Van Ee at hun «representerer noe helt unikt og tidligere usett» i Eurovision.

Dramatisk: Johnny Logan kollapset på scenen

VG-kommentar: Melankoli Grand Prix

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder