ARRESTFOTO: R. Kelly på politiets «mugshot» fredag. Foto: HO / Chicago Police Department

R. Kelly erklærte seg ikke skyldig

R. Kelly (52) møtte mandag opp til høring i retten i Chicago. Men han nekter fortsatt for å ha forgrepet seg seksuelt. Sent mandag blir han løslatt mot kausjon.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

The New York Times skriver at Kelly var iført oransje fengselsdrakt. ABC7Chicago.com opplyser at 52-åringen holdt hendene bak på ryggen hele tiden.

Den skandaleombruste stjernen er tiltalt for grovt seksuelt misbruk av fire personer. Han må svare for til sammen 10 tiltalepunkter. Påtalemyndigheten mener de sitter på DNA-bevis som vil felle musikeren.

I retten mandag sto han på sitt – nemlig at han er uskyldig i det han anklages for.

I fengselet er Kelly avskjermet fra de andre fangene.

R. Kelly: Stjernen som falt fra R & B-himmelen

I varetekt

En dommer i retten i Chicago har satt en kausjon på én million dollar for R & B-artisten, 250.000 dollar for hver av de fire ofrene han er tiltalt for å ha misbrukt seksuelt. Han har så langt ikke betalt seg ut.

Advokat Steve Greenberg sier at hans klients finansielle situasjon ikke tillater det akkurat nå. Kelly skylder angivelig om lag en million kroner i barnebidrag og omtrent samme beløp til en huseier.

– Ingen ønsker å sitte i fengsel, men han er sterk, sier advokaten.

les også

R. Kelly tiltalt for seksuelt misbruk – meldte seg til politiet

Neste rettsmøte er 22. mars.

Ifølge AP opplyser myndighetene 23.20 norsk tid mandag at R. Kelly har betalt kausjon på 100.000 dollar og vil bli løslatt fra fengselet i Chicago, der han har tilbragt helgen, i løpet av en time.

Meldte seg

Kelly, som har solgt over 40 millioner plater og vunnet flere Grammy-statuetter, meldte seg selv for politiet i Chicago fredag, da tiltalen ble kjent.

Hendelsene R. Kelly er tiltalt for skal ha skjedd mellom 1998 og 2010. Ifølge tiltalen var tre av de fornærmede mellom 13 og 16 år gamle da misbruket skal ha skjedd. En av de mindreårige jentene skal ha vært en autografjeger. En annen av jentene skal han ha møtt på en restaurant på hennes 16-årsdag.

les også

Påtalemyndigheten: Har DNA-bevis mot R. Kelly

Amerikanske medier har den siste tiden også omtalt et tre kvarter langt filmopptak, som skal vise R. Kelly i en straffbar situasjon med en da 14 år gammel jente.

Strafferammen for grovt seksuelt misbruk er mellom tre og syv år for hvert tilfelle.

R. Kelly, eller Robert Sylvester Kelly – som han opprinnelig heter, har i flere årtier blitt beskyldt for seksuelt misbruk. Han er aldri blitt dømt for noe. Etter at dokumentaren «Surviving R. Kelly» gikk på lufta i januar, hvor mange av de angivelige har bidratt, er han nå for alvor under lupen.

I kjølvannet av dokumentaren har plateselskapet Sony Music sagt opp avtalen med ham.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder