STARTET TIDLIG: David Bowie var allerede som 16-åring i gang med musikk-karrieren. Her er han avbildet i 2007. Foto: Stephen Chernin / TT NYHETSBYRÅN

Fant unikt opptak med David Bowie (16) i gammel brødboks

En demotape med purunge David Bowie er gjenfunnet i London. Nå skal ikonets aller første toner festet til tape selges på auksjon.

Publisert:

Mange år før han slo igjennom under navnet David Bowie, spilte han i bandet The Kon-rads sør i London. Bandet har du sannsynligvis aldri hørt om, og David Bowie forlot dem tidlig.

Les også: David Bowie-sang ble fremført for første gang live i Molde

les også

Her spiller astronauten konsert med Kraftwerk fra verdensrommet

Men før han gjorde det spilte bandet inn en demotape med håp om å imponere sjefene i plateselskapet Decca. David Bowie, bare 16 år gammel, synger låten «I Never Dreamed» i 1963. Men det hjalp ikke bandet.

Ingen så igjen demotapen siden, før nå. Den tidligere trommeslageren David Hadfield, som også opererte som manager for bandet, fant igjen båndet i en gammel brødboks etterlatt av bestefaren da han skulle flytte, skriver The Guardian.

Bandet spilte inn demotapen etter oppfordring fra Eric Easton, som også var manager for Rolling Stones, og de ble booket inn på studioet RG Jones i Morden i London.

HYLLET: Mange fans møtte opp for å hedre David Bowie i Brixton i London etter at han døde i januar 2016. Foto: Helge Mikalsen

Hadfield sier de spilte inn noen instrumentallåter, og bare én med vokal. Og den var det purunge David Bowie, eller David Jones som han egentlig heter, som fikk synge.

VGTV

– Det finnes ingen annen innspilling av denne demoen med David på vokal. Decca sa i utgangspunktet nei, men de ga oss en audition senere på året, men da var Roger Ferris vokalist og David Bowie koret.

Demotapen skal auksjoneres i september, og auksjonarius Paul Fairweather omtaler tapen som helt unik som det aller første studioopptaket av en musiker som senere ble superstjerne.

David Bowie døde av kreft 10. januar 2016, bare to dager etter han ga ut sitt siste album «Blackstar».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder