SPENTE: Klovner i kamp, (f.v.) Thomas Gullestad, Esben «Dansken» Selvig og Aslak Hartberg Foto: Frode Hansen/VG

Klovner i kamp varmer opp for Eminem i Oslo

Klovner i kamp og OnklP er i ekstase over å få opptre på samme scene som rappekongen.

Artikkelen er over ett år gammel

Helt siden det i slutten av januar ble kunngjort at superstjernen Eminem (45) blir hovedtrekkplaster under festivalkvelden Oslo Sommertid på Voldsløkka siste lørdagen i juni, har det vært spekulert på hvorfor det har tatt så lang tid for arrangørene å følge opp med flere artister.

Arrangør Peer Osmundsvaag er taus rundt hvorfor det har drøyd så lenge å få line-upen klar, men han er fornøyd over nå endelig å kunne servere fire nye fristelser.

Terrence LeVarr Thornton (41), amerikansk rapper kjent som Pusha T, kommer til Norge for å innta scenen i hovedstaden 30. juni. Det samme gjør amerikanske Royce Da 5'9 (40), som har vært en del av Eminem sitt entourage i lang tid.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

MAKKERE: Eminem og Royce har turnert med Eminem tidligere. Foto: Interscope Records

les også

Simone slutter i D’Sound

Nordmennene som inntar scenen på énkveldsfestivalen, er Klovner i kamp og Pål «OnklP» Tøien (34).

Klovner i kamp består Esben «Dansken» Selvig (40) av Thomas «Fingern» Gullestad (37) og Aslak «Alis» Hartberg (43).

For trioen er det spesielt å opptre på Voldsløkka, siden det var her – nærmere bestemt på Tåsen – bandet ble stiftet for snart 25 år siden. Selv om bandet har turnert land og strand, er det første gang de spiller på hjemstedet siden 1994.

les også

OnklP og Sandra Lyng hyller kjærligheten sammen

– Det er jo den største jævla hiphop-konserten på norsk jord noensinne. Og Eminem er en levende legende, sier «Dansken» til VG.

– Vi vokste opp i dette nabolaget. Alle gatene rundt Voldsløkka er våre gater, Tåsen, Bjølsen og Sagene. Der ble bandet og drømmene våre formet. I den rosa blokka rett bak scena, på folkemunne kalt Gjøkeredet, satt vi og skrev flere av tekstene som vi skal spille på plenen nå 25 år senere.

les også

Satte VG-listerekord, men skylder penger

Han er opprømt når han snakker:

– Jeg husker første gang vi hørte Eminem. Det var det sjukeste vi hadde hørt. Han gikk utenpå alle de andre rapperne og ble i løpet av 2000-tallet den kanskje største av dem alle. Hadde vi den gang visst at han en dag skulle spille konsert for 55.000 folk i nabolaget vårt, og at vi skulle åpne kvelden, da hadde det gått helt rundt for oss.

Trioen gleder seg enormt til å ønske alle velkommen og oppleve Eminem spille sin aller første konsert på Voldsløkka.

– Akkurat som oss. Vi tror det blir en skikkelig folkefest, sier «Dansken», som fortsatt bor på Tåsen.

– Det kommer til å bli helt absurd å sykle ned og sparke i gang konserten.

OnklP fikk utvidet fanskaren da han var med i «Hver gang vi møtes» i 2014. Foto: Helge Mikalsen/VG

les også

Store artister trekker seg fra ny festival i Molde

OnklP er også svært spent.

– Det blir jo veldig stort. Jeg var en kjempefan av Eminem i barndommen. Bare størrelsen på dette, og hvor kult det er, gjør at jeg gleder meg som en unge, sier han til VG.

Han lover et «heftig show».

– Jeg synes det er dødskult å få spille der. Det blir sykt mange mennesker. Kanskje jeg til og med møter mannen? Eminem? Da skal jeg legge det ut på sosiale medier, flirer OnklP.

les også

Vidar Villa fikk ja til VG-Lista

Bare menn

Det blir altså mannstungt. På spørsmål fra VG om hvorfor det ikke er noen kvinnelige artister med svarer Osmundsvaag at de har gjort det de kunne for å få til en bedre balanse.

– Dessverre er det av og til slik at det praktiske bakenforliggende gjør at det ikke er mulig. Vi håper folk ser at Atomic Soul historisk sett har vært flinke i klassen til å tenke på nettopp dette. Men denne gangen ble det altså disse fem, som er perfekte for andre grunner, sier konsertarrangøren.

Konserten spås å bli en av de største utendørskonsertene i Oslo noensinne. Marcus & Martinus trakk rundt 35.000 tilskuere til samme sted i fjor.

– Eminem spiller ikke hvor som helst. Det måtte et område som dette til for å få verdensstjernen til å gjeste Norge, uttalte Peer Osmundsvaag da det celebre besøket ble kjent.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder